Kā atkal satuvināties ar savu otro pusīti

Garajai laulībai papildus acīmredzamajām priekšrocībām – uzticībai, stabilitātei, ģimenes saišu stiprumam, ir arī trūkumi. Pirmkārt, tas ir garlaicība, monotonija un nogurums vienam no otra.

Ģimenes psihologi šo parādību laulībā sauc par “superpietiekamību komunikācijā”. Vienkārši sakot – emocionāls nogurums no rutīnas. Ja jūs atskatīsieties un rūpīgi analizēsiet garīgo ģimenes dzīvi, tad kļūs skaidrs: tā nekad nav bijusi perfekta. Tad laulātie tuvojās, pēc tam piedzīvoja atdzišanas posmu. Tomēr, ja attiecības lejupslīdes fāze ilgstoši kavējas, viens no laulātajiem, biežāk sieviete, sāk pacelt šo jautājumu. Šādu „ledus laikmetu” var pat sajaukt ar pilnībā izzudušām jūtām un domāt par laulības šķiršanu. Tomēr nav jāsteidzas.

Kāds ir iemesls?

Fakts ir tāds, ka cilvēka psihe ir veidota tā, ka viņš no visa nogurst. Pārāk mierīgas attiecības – izsauc žāvāšanos. Pārāk vētraina izplūde, parādās nogurums. Un, ja, pieņemot emocijas, jūs drīzāk nolemjat mainīt savu parasto dzīvi, jūs drīzumā nogursiet no brīvām attiecībām ar citiem vīriešiem vai vientulības.

LASI ARĪ: Urāns Vērsī: jauna pieeja tam, kas mums ir un kas mums nav

Ja jūsu mīlestības laiva peldās emocionālā noguruma dīķī, nesteidzieties izlēkt no tā purvā. Iesākumam, neceliet paniku! Ir svarīgi atcerēties, ka ģimenes dzīve ir cikliska, un jūsu laulība ir piedzīvojusi aktivitātes samazināšanās periodu. Šis posms noteikti tiks aizstāts ar citu, nogurums no attiecībām pazemināsies, un jūs būsiet pārsteigti līdz dvēseles dziļumiem: „Kā es varēju nopietni domāt par laulības šķiršanu?” 
Nogurums parādījās? Tātad jums ir nepieciešams atpūsties. Ne kopā, bet vienam no otra.

Tas var būt kaut kas: atsevišķi pavadīta nedēļas nogale, parastās seksa rutīnas noraidīšana, rituālas zvanīšanas pārtraukšana bieži sastopamu ieradumu veidā.

Ļaujiet jūsu partnerim skumt pēc tevis, un jūs pēc viņa. Viegla „bada” sajūta attiecībās, iespējams, atkal izraisa apetīti. Dažreiz bailes zaudēt mīļoto tiek izpaustas visu viņa darbību mazajā kontrolē. Pārmērīga aprūpe, pārprocesēšana, kaitinoša uzmanība ir kaut kas tāds, ko jums vajadzētu atmest, lai atsāktu nogurušās attiecības. Galvenais – neizjauciet sirds mīlestību. Attīstoties fiziski, tas nenozīmē emocionālu pārvietošanos. Silts skatiens, maigs smaids, intīms pieskāriens, laipns joks – tas viss ir starp jums. Piešķirt pārtraukumu no sevis nenozīmē, ka mīļotais tiek nosūtīts uz aukstu ignorēšanu.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment