15 patiesi jautājumi, uz kuriem jāspēj atbildēt jūsu līgavai vai līgavainim

1. Kāpēc tu mani mīli?

Cilvēki parasti uzskata, ka šis ir jautājums, kuram nav nepieciešama īpaša atbilde. Lielākā daļa teiks, ka mīl citus vienkārši tāpēc, ka mīl, tomēr tā ir briesmīga atbilde. Jebkuram cilvēkam ir jāzina, kāpēc tieši viņi mīl savu otro pusīti.

Kāda mīlēšana ir ļoti savtīga darbība, un tas ir labi. Jūs mīlat savu otro pusīti par to, ka viņa dara priekš jums un kā viņa vai viņa liek jums justies.

Mums visiem var būt mazliet atšķirīgas atbildes, kādēļ mēs kādu mīlam, taču, ja mēs nevaram precīzi noteikt mūsu mīlestības parametrus, tad visticamāk, mēs vēlāk cīnīsimies, kad jūtu sākuma intensitāte norims. Ja jūsu partneris nevar atbildēt, kāpēc viņš vai viņa jūs mīl tagad, iedomājieties neizbēgamo nenoteiktību tālākajā kopdzīvē.

2. Kāpēc tu vēlies pavadīt atlikušo dzīvi kopā ar mani?

“Tāpēc, ka es mīlu tevi,” nav laba atbilde. Dzīve ir ceļojums, kurā vislabāk nedoties pilnīgi vienam. Tomēr ne katram prātā ir tas pats mērķis. Vēlēšanās dažādi uzlādēties ceļa laikā ir viens. Pavisam cits ir no dzīves vēlēties atšķirīgas lietas. Jūsu partnerim ir jābūt spējīgam pateikt, ar kādām dzīves pieredzēm viņš vēlas dalīties ar jums. Ir tā, ka šie mazie mērķi, kurus jūs paši sev izvirziet, padara jūsu dzīvi īpašu.

3. Vai tu darīsi labāko, ko spēj, lai uzturētu dzīvas romantiskās jūtas?

Uzturēt visu laiku dzīvas romantiskās jūtas nav viegls uzdevums. Tas prasa daudz darba un radošuma. Tas prasa otram cilvēkam regulāri iepriecināt un atstāt ietekmi uz jums, kas pats par sevi kļūst arvien grūtāk ar katru dzīves gadu. Romantiskā mīlestība nevar izdzīvot pati no sevis – jums abiem tā ir regulāri jāuztur. Vai jūsu partneris ir gatavs uzturēt romantiku kā vienu no savām galvenajām prioritātēm?

4. Vai tu augsi kopā ar mani, nevis prom no manis?

Mēs nevaram zināt, kur mūs aizvedīs mūsu dzīves un ko mēs iemācīsimies – par ko mēs kļūsim – , bet mēs varam apzināto censties augt kopā, ne atsevišķi.

Lielākā daļa cilvēku “aug” atsevišķi gadiem ilgi, tādēļ, ka viņu jūtas sasnieguši visu savās attiecībās.

Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc laulības izvēršas briesmīgas – cilvēki domā, ka nepastāv lielākās virsotnes, kurā uzkāpt un ļauj savām attiecībām “atpūsties”. Laulībai nav jābūt beigām, tām ir jābūt sākumam.

5. Vai tu būsi klāt arī skarbajos laikos?

Labie laiki ir vienkārši. Tomēr grūtības iznīcinās jūsu attiecības, ja jūs to ļausiet. Ikvienās attiecībās pienāk mirklis, kad jāpieņem lēmums. Tas ir tāds, kuru jūs varat pieņem vienreiz. Jūs sasniegsiet brīdi, kad jums būs jāizvēlas, vai jūs būsiet kopā ar šo cilvēku visu viņa vai viņas mūžu vai tomēr nē.

Ja jūs izlemsiet būt kopā ar šo cilvēku, tad jūs nevarat atļauties ikvienai traģēdijai vai ārējam spēkam satricināt šo lēmumu. Šis ir viens no būtiskākajiem lēmumiem, ko mēs pieņemam savās dzīvēs – vai, kā tas bieži izrādās, tas ir nav pieņemt pietiekoši izlēmīgi. Vai jūs partneris ir pieņēmis šo lēmumu? Vai to esat veikuši jūs?

6. Vai esat gatavs zaudēt kādas cīņas, lai saglabātu mieru?

Veiksmīgas laulības atslēga ir jūsu ego samazināšana. Nav svarīgi, cik jūsos ir konkurences izjūtas, dažreiz jums vienkārši nepieciešams atteikties no kādas cīņas. Dažreiz argumenti, ka vajadzētu plēsties un stress, ko rada cīņa, vienkārši nav to vērti.

Jums jāsaprot, ka 99 procenti no argumentiem nav argumenti par faktiem, bet drīzāk par viedokli. Viedoklis ir nedz pareizs, nedz kļūdains. Dažreiz jums vienkārši jāļauj lietām notikt.

7. Vai vari apsolīt likt mums stāvēt pāri visam?

Dzīvei ir daudz piedāvājumu. Un, ja jūs esat līdzīgs man, jums ir liela apetīte. Mēs vēlamies visu, ko dzīve piedāvā un tad vēl visu pārējo. Problēma ir tajā, ka mums nav pietiekami daudz laika, lai to visu iegūtu, jo mūsu dzīves ir īsas. Mēs varam paķert tikai dažas lietas, kuras uzskatām par svarīgām un darīt labāko, lai plauktu šajās jomās.

Laulības skaistums ir tajā, ka to var izmantot kā pamatus, uz kuriem uzbūvēt pārējo dzīvi. Jūsu partnerim jābūt vienkārši jūsu partnerim. Jūsu attiecības ir pati svarīgākā vērtība jūsu dzīvē, tādēļ, ka tās padara iespējamu visu jūsu pārējo dzīvi.

8. Vai būsi lielisks partneris?

Kā ikviens var zināt, vai viņa vai viņš būs lielisks partneris? Vienkārši. Jūs vienkārši izlemjat, ka tāds būsiet. Tas arī viss. Nekādu triku. Tikai lēmums un tad – rīcība.

Dažām lietām nav nepieciešams daudz domāšanas. Jūs būsiet lielisks/a, tādēļ, ka izlēmāt būt. Vai jūsu mīļotais cilvēks darīs to pašu un būs lielisks paraugs jūsu bērniem?

9. Vai tu esi pārliecināts/a, ka regulāri man atgādināsi, cik ļoti mani mīli?

Cilvēki ne tikai vēlas, bet arī viņiem ir nepieciešams to dzirdēt. Mums nepieciešami atgādinājumi mīlestībai, jo mēs zinām, ka mīlestība ne vienmēr ilgst mūžīgi. Mēs vēlamies dzirdēt vārdus un tad saņemt šo apstiprinājumu no jauna darbos, kas parāda, cik daudz tiekam mīlēti.

Tas tiešām ir pietiekami – vienkārši mūs mīlēt, bet arī saprast, ka jums ir jāmīl tādā veidā kā mums jābūt mīlētiem – tas ir tāpat kā mums nepieciešams mīlēt jūs tādā veidā kā vēlaties jūs, lai jūs būtu laimīgi.

10. Vai vari apsolīt, ka darīsi visu, lai mīlas dzirkstele būtu dzīva?

Dzirksteles nedzirksteļo pašas no sevis. Padomājiet, kā strādā šķiltavas. Jums ir dzirkstele, kas aizdedzina degvielu, un tā rada liesmu. Bet no kā dzirkstele uzdzirkstī? Jums ir jārada spēks, kas ar savu enerģiju radīs dzirksteli.

Jūs nevarat gaidīt, ka dzirksteles lidos tāpat vien, ja jūs necentīsities. Ja jūs vēlaties laimīgu un veselīgu laulību, jums jāatrod kāds/a, kurš vēlēsies veltīt nepieciešamo enerģiju.

11. Vai tu atbalstīsi mani, ja es nevarēšu atbalstīt sevi?

Ne tikai finansiāli, bet arī garīgi. Varbūt pat fiziski, ja nepieciešams. Neviens nezina, kas mūs sagaida dzīvē. Notiek negaidītais, atstājot mūs vājus, ievainotus vai pat ar neatgriezeniskām sekām. Vai jūsu partneris rūpēsies par jums, kad nevarēsiet staigāt?

Vai jūsu partneris atbalstīs jūs, kad jūtaties vāji un nospiesti uz ceļiem? Vai jūsu partneris rūpēsies par ģimeni, kuru esat radījuši, līdz jūs atkal atgūsiet savu spēku? Vai jūsu partneris ir spējīgs savākt spēku, lai izcīnītu cīņas par jums abiem?

12. Vai tu apsoli turpināt tiekties pēc saviem personiskajiem mērķiem un sapņiem?

Laulība nav pilnīgas jūsu bijušās personas beigas un jaunā “jūs” sākums. Protams, atrašanās nopietnās attiecībās pieprasa no cilvēka dažādas pārmaiņas.

Joprojām, šeit ir daļa no mums, kuru mēs nevaram jebkādos apstākļos “palaist” prom no sevis. Mūsu sapņiem, gribām, cerībām – personiskajiem mērķiem, jāpaliek dzīviem esot laulībā.

Ja mēs zaudējam tos, mēs zaudējam paši sevi un nenovēršamu zaudējam cilvēku, kuru mīlam. Laulība nav tikai “mēs”. Tā ir arī jūs un viņš/viņa. Jums ir jāžonglē starp cilvēku, kas jūs esat bijis vienmēr un daļu no lielāka veseluma. Tas nav viegli. Bet tas ir nepieciešami.

13. Vai tu neļausi sev izlaisties?

Vai jūsu partneris parūpēsies par sevi, ēdot veselīgu pārtiku un veicot sporta treniņus. Vai jūsu partneris regulāri veiks Vese***as pārbaudes un lietos vitamīnus? Tas var izklausīties dumji, bet esmu redzējis, ko pavirša attieksme pret sevi var nodarīt laulībai.

Turklāt, esmu redzējis kā nerūpēšanās par savu veselību var padarīt tuvāko cilvēku dzīves ļoti sarežģītas.

Jā, jūsu ģimenei ir jārūpējas par jums, kad tas nepieciešams, taču rūpes pašam par sevi pirmkārt ir jūsu atbildība. Nevienam cilvēkam nav jākļūst par slogu tiem, kurus viņš mīl.

14. Ja man pirmajam būs jāpamet šī pasaule, vai tu būsi ar mani līdz pašām beigām?

Vai jūsu partneris turēs jūsu roku, kad jūs būsiet pārāk vājš/a, lai to satvertu? Vai jūsu partneris noskūpstīs jūsu pieri un pateiks jums, ka mīl jūs un ka jūs padarījāt dzīvi vērtu dzīvošanai. Tas, ka jūsu dēļ, dzīve ieguva jēgu. Vai jūsu partneris būs ar jums līdz jūsu pēdējai elpai, kad jūs būsiet nospiesti starp bailēm un pārējo.

Nevienam nav jāatstāj šī pasaule vientulībā. Tas ir skumji, ka mēs aizejam no šīs pasaules, bet kad mēs saskaramies ar nāvi, ir svarīgi, lai ir kāds, kurš ir līdzās mums. Es saprotu, ka lielākajai daļai cilvēku nepatīk domāt par nāvi, bet, redzot tās nenovēršamību, ir labāk plānot notiekošo uz priekšu.

15. Vai vari man apsolīt, ja mans laiks šajā pasaulē būs īsāks par tavējo, tu turpināsi dzīvot dzīvi par mums abiem?

Jūs mīlat šo cilvēku. Jūs vēlaties, lai viņš būtu laimīgs neatkarīgi no tā vai viņš vai viņa ir vai nav kopā ar jums. Ja Nā*e jums stāv priekšā pirms laika, jūs vēlēsieties šajās dažās pēdējās sekundēs būt pārliecināti, ka mīļotais cilvēks turpinās dzīvot pilnasinīgu dzīvi.

Jūs vēlēsieties pārliecību, ka jūs partneris darīs lieliskas lietas, turpinās būt laimīgs, un, ja jums ir bērni – turpinās tos mīlēt un audzināt.
Jūsu mīļotā Nā*e var jūs sagraut. Tā var jūs dažādos veidos salauzt, ka pilnīga atgūšanās būs neiespējama. Vai jūsu partneris var apsolīt, ka jūs atradīsiet spēku un drosmi, lai virzītos tālāk?

Es nezinu par jums, taču pēdējā lieta, ko es vēlētos, lai mana sieviete piedzīvo pēc manas aiziešanas, ir viņas sabrukums. Ja mana būšana viņas dzīvē jebkādā veidā viņu iznīcinās, tad ir skaidrs, ka es pieļāvu kļūdu, ļaujot viņai mani iekļaut viņas dzīvē.

Avots:

aLA

 

Leave a Comment