15 veidi kā pārvarēt kautrību un nedrošību – padomi un ieteikumi

3. Nokļūstiet pie problēmas saknes, analizējot savu pagātni, izskatiet to, kas noveda pie pašreizējās situācijas. Centieties saprast un piedot tiem, kas jūs necienīja un nepalīdzēja, lai gan tas bija iespējams. Piedod sev pagātnes kļūdas un grēkus. Pēc tam, kad esat izvilcis no smagajām atmiņām vismaz kaut ko labu, tad tās aprociet un nekad neatgriezieties pie tām. Atbrīvojiet vietu labākām atmiņām par iepriekšējiem sasniegumiem, kaut arī maziem.

4. Vainas un kauna sajūtas nepalīdzēs jums gūt panākumus. Neļaujiet sev nodoties tām.

Lasīt arī: Kā satikt savu mīlestību

5. Meklējiet savas uzvedības iemeslus pašreizējās situācijas fiziskajos, sociālajos, ekonomiskajos, politiskajos aspektos un jūsu personības iezīmēs.

6. Neaizmirstiet, ka katru notikumu var novērtēt dažādos veidos. Realitāte nav tas, ko ikviens redz atsevišķi, tas ir nekas cits kā vienošanās rezultāts starp cilvēkiem, lai sauktu lietas ar konkrētos vārdos. Šis skats ļauj jums būt tolerantiem un dāsnākiem par cilvēkiem un sevi.

7. Nekad nerunā slikti par sevi, it īpaši, izvairīties piedēvēt sev negatīvās īpašības – stulbs, neglīts, nespēj, nelaimīgs, bezcerīgs, utt un tamlīdzīgi.

8. Jūsu darbības var saņemt jeb kāda veida kritiku, ja tā ir konstruktīva – izmantot šo paša labā, bet neļaujiet citiem novērtēt jūs kā personu.

9. Atcerieties, ka vēl viens sitiens ir veiksme. No tā jūs varat secināt, ka viņi ir īstenojuši viltus mērķus, kuriem nebija vērts pielikt pūles, un izvairīties no iespējamām lielākām problēmām.

Lasīt arī: Kā atjaunot sieviešu enerģiju

10. Neapmierinieties ar cilvēkiem, darbībām un apstākļiem, kas liek justies zemākam. Ja jūs nevarat tos mainīt pats. Tātad, lai justos pārliecinātāks, labāk ir tikai atkāpties no viņiem. Dzīve ir pārāk īsa, lai to izšķērdētu.

11. Ļaujiet sev atpūsties, klausīties savas domas, darīt to, kas jums patīk, vienatnē ar sevi. Lai jūs varētu labāk izprast sevi.

12. Saskarsmes prakse dod enerģijas baudas sajūtu, ar ko cilvēki apmainās – tik dažādi un unikāli, jūsu brāļi un māsas. Iedomājieties, ka viņi var arī izjust bailes un nenoteiktību un mēģināt viņiem palīdzēt. Izlemiet, ko jūs vēlaties no viņiem un ko jūs varat dot viņiem, un tad ļaujiet viņiem zināt, ka esat atvērts šādai apmaiņai.

13. Pārtrauciet pārāk aizsargāt savu “es” – tas ir daudz stiprāks un plastiskāks nekā jūs domājat. Tas liecas, bet nelūzt. Lai tas labāk izjust īslaicīgus emocionālus triecienus, nekā tas paliek bezdarbībā.

14. Izvēlieties sev dažus nopietnus, netālus mērķus, ko jums vajadzētu sasniegt. Droši apsveriet, kādi līdzekļi ir nepieciešami, lai sasniegtu šos starpposma mērķus. Neaizmirstiet uzmundrināt un uzslavēt sevi. Nebaidieties būt lielīgs, jo neviens tevi tāpat nedzirdēs.

Lasīt arī: 7 veidi kā piesaistīt naudu

15. Jūs neesat pasīvs objekts, uz kura gāzās nepatikšanas, neesat zāles stiebriņš, kas trīcot gaida, kad uz ta uzkāps. Tu esi evolūcijas piramīdas augšdaļa. Jūs esat unikāla personība, aktīvs jūsu dzīves radītājs, jūs komandējat notikumus. Ja esat pārliecināts par sevi, šķēršļi kļūst par izaicinājumu jums – un izaicinājums ved uz sasniegumiem. Un bailes atkāpjas, jo jūs, nevis uztraucieties par to, kā jūs dzīvojat, iegremdējieties pašā dzīves biezoknī.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment