“Akordeons”
Sastāvs:
- kartupeļi – 8-10 gab.,
- pusžāvēta desa – 300-350 g,
- cietais siers -50-100 g,
- zaļumi, sāls, garšvielas.
LASI ARĪ: 4 zodiaka zīmes, kas nebaidās veikt pirmo soli!
- Nomizojiet kartupeļus. Veiciet šķērsvirziena griezumus visā kartupeļa virsmā 5-7 mm attālumā, nesagriežot to apakšā. Katrā no tiem ielieciet desas šķēlīti, pievienojiet sāli, pēc garšas.
- Ietiniet katru “akordeonu” folijā un ievietojiet to formā. Cep cepeškrāsnī 200 ° C temperatūrā 35-40 minūtes. (gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo).
- attiniet karstos kartupeļus un uzreiz apkaisiet ar zaļumiem un rīvētu sieru.
Gratēns ar gaļu
Sastāvs:
- kartupeļi – 500 g,
- sīpols -1 gab.,
- maltā gaļa – 500 g,
- krējums – 250 ml,
- cietais siers – 200 g,
- pipari un sāls
- augu eļļa.
- Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs, sīpolus sagrieziet plānos pusgredzenos.
- Ielieciet ieziestā veidnē kartupeļus, apkaisiet ar sāli un pipariem plānā slānī, apkaisiet ar rīvētu sieru. Pēc tam ielieciet sīpolus, tad malto gaļu, apkaisiet ar sāli un pipariem. Tad atkal kartupeļus, sieru un malto gaļu. Pārklāj ar atlikušajiem kartupeļiem, pārklāj ar krējumu, apkaisa ar sieru.
- Pārklājiet ar vāku un cepiet 30 minūtes 180 °. Noņemiet vāku un cepiet vēl 15 minūtes 200 °
[…] LASI ARĪ: 3 oriģināli kartupeļu ēdieni […]