3 oriģināli kartupeļu ēdieni

Cepti, vārīti, kartupeļu biezenis – varbūt viss, ko vairums no mums gatavo no kartupeļiem. Varbūt ir pienācis laiks izmēģināt kaut ko oriģinālāku?

Pelmeņi “Sirsnīgs”

Mīklai:

  • milti – 2,5-3 tases,
  • sāls – 1 tējk.
  • augu eļļa – 1 ēd.k. l.,
  • ola – 1 gab.

LASI ARĪ: 6 hormoni ir atbildīgi par tauku uzkrāšanos un lūk, kā tos izslēgt

Pildījumam:

  • kartupeļi – 6 gab.,
  • sīpoli – 2 gab.,
  • bekons – 200 g,
  • augu eļļa cepšanai.
  1. No izsijātiem miltiem, sāls, sviesta, olām un 200 ml auksta ūdens, mīciet elastīgu, nelipīgu mīklu. Pārklājiet bļodu un atstājiet uz vienu stundu, izvāriet kartupeļus sālītā ūdenī un tad tos samīciet kartupeļu biezenī, nepievienojot šķidrumu. Smalki sasmalciniet sīpolus un apcepiet sviestā. Pievienojiet daļu kartupeļu biezeņa.
  2. Smalki sagrieziet bekonu un cepiet tajā pašā pannā, nepievienojot sviestu. Pievienojiet arī kartupeļu biezeni. Ja nepieciešams, pievienojiet sāli.
  3. Izrullējiet mīklu. Izgrieziet apļus, ar tējkaroti uz katra apļa salieciet pildījumu, aizlokiet malas. Vāriet pelmeņus sālītā ūdenī (3-4 minūtes).

Turpini lasīt nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment