3 veidi, kā samazināt ietiepīgo sejas tauku daudzumu

1. Cīnies pret ūdens aizturi!

Pārmērīgs uzņemtā alkohola, cukura un sāls daudzums ir saistīts ar pilnīgākām sejām. Šīs vielas var izraisīt to, ka tavi ķermeņa audi – tajā skaitā arī uz tavas sejas – aiztur ūdeni. Samazini šo sejas uzpūtekļu patēriņa daudzumu un palielini uzņemtā ūdens daudzumu. Kad tu esi dehidrējusies, tavam ķermenim ir lielāka nosliece aizturēt ūdeni, kas plūst tam cauri.

 

2. Ār*tē jebkura ēdiena nepanesību!

Cilvēki ar alerģijām pret ēdienu vai nepanesību pret to, piemēram, glutēna nepanesību vai kairinātas zarnas sindromu (KZS), bieži sūdzas par pilnīgākām sejām. Uzpūšanās ir izplatīts simptoms tam, ka kaut kas nav kārtībā ar tavu gremošanas sistēmu. Saskaņā ar Starptautisko funkcionālo kuņģa un zarnu trakta traucējumu fondu nav skaidrs, kāpēc KZS rada piepūšanos, tomēr gāzēm, kas atrodas zarnās, laikam nav nekāda sakara ar to.

 

Lasi arī: 9 produkti, kas sadedzina taukus – noderēs arī kā uzkodas!

 

3. Tavi hormoni trako

Ja tava seja uzpūšas „tajā mēneša laikā”, tu varētu gūt labumu, aprunājoties ar savu ginekologu, kā nostabilizēt savus hormonus. Īsi, pirms tev sākas mēnešreizes, tavs ķermenis piedzīvo ievērojamu hormona progesterona kāpumu, kuram mēs varam pateikties par lielāko daļu PMS simptomu, tajā skaitā arī par sejas uztūkšanu. Ja tu izjūti arī karstuma viļņus un tavas mēnešreizes nav regulāras, tad, iespējams, ka tev sākas perimenopauze, kas noved līdz menopauzei un kura ilgst gadiem ilgi. Domā, ka tā ir vecāku sieviešu problēma? Padomā vēlreiz. Dažām sievietēm perimenopauze sākas jau 35 gados.

 

Avots: www.womenshealthmag.com

Leave a Comment