30 padomi tauku sadedzināšanai (2. daļa)

11) Pirms treniņa

Pirms treniņa dzeriet zaļās tējas ekstraktu, kas satur spēcīgus dabiskos tauku dedzinātājus: kofeīnu un katehīnu. Lai ātrāk atbrīvotos no taukiem, lietojiet to vēl arī divreiz dienā. Vienas reizes deva ir 500mg, lieto pirms ēšanas.

12) Iesildies

Protams, pirms treniņa mēs iesildāmies, stiepšanās un iesildīšanās vingrinājumi. Taču tauku dedzināšanas laikā šo iesildīšanos var aizvietot ar īsu kardio-sesiju uz veloergometra 10-15min. Tas palīdzēs iesildīties un sadedzināt ne mazāk par 150 liekām kalorijām.

13) Trenējies savādāk

Spēka treniņu ir vērts nedaudz pamainīt mūsu uzdevuma dēļ-lai atbrīvotos no taukiem. Koncentrējieties uz lielajām muskuļu grupām. Tāds treniņš patērēs vairāk enerģijas. Atsakāties no viegliem izolētiem vingrojumiem uz blokiem un trenažieriem. Treniņa  Programmas pamatā jābūt bāzes vingrojumiem ar stieni vai hantelēm. Tā pietupieni patērē par 50% vairāk enerģijas nekā atspiešanās ar kājām. Vajadzētu pamainīt arī treniņa metodi. Ja kādreiz jūs trenējāt 1-2 muskuļus dienā, tad vajadzētu pāriet uz visu ķermeņa muskuļu trenēšanu. Ja nepietiek laiks, sadaliet visas muskuļu grupas uz divām dienām (1-krūtis, mugura, deltas, kājas, 2- rokas, ikri, prese). Katram muskulim veiciet 1-2 vingrojumus 3-5 reizes. Trenējieties pēc dienas.

14) Treniņam jābūt smagam

Svara zāles veterāni ieteiks jums veikt daudz atkārtojumus katrā setā, tā jūs vairāk sadedzināsiet kalorijas. Bet nē! Zinātne pierādījusi, ka vislielāko enerģijas patēriņu izsauc smagi 4-6 reizes atkārtojumi, pie tam organisms atrodas ātra metabolisma stāvoklī vēl dažas stundas pēc šāda treniņa.

15) mazāk atpūtas starp piegājieniem

Kā var veikt smagus 4-6 atkārtojumus un starp tiem atpūsties 3 minūtes?  Var un vajag! Lai atbrīvotos no taukiem, vajadzētu atpūsties 30 sekundes, izņēmuma gadījumos minūti. Bet lai paspētu atjaunoties, izmantojiet šādu viltību: dažādojiet piegājienus vingrinājumiem uz dažādām muskuļu grupām. Piemēram, šodien jūs trenējat muguru un krūtis. Veiciet piegājienu krūtīm un pēc 30 sekundēm pārejiet pie vingrojuma uz muguru.. Tādējādi kamēr viens muskulis strādā, otrs atpūšas.

COMMENTS

Leave a Comment