4 iemesli, kādēļ atteikties no gāzētiem, saldiem dzērieniem

Tie “sagrauž” tavus zobus

Reti kurš cilvēks lēktin lec uz zobārsta apmeklējumu pat tad, kad tiek piesolīta ledene apmeklējuma beigās. Visi zina, ka cukurs bojā zobus un to struktūru, bet ir atklāts, ka gāzētie, saldie dzērieni tos bojā vēl vairāk, pat neskatoties uz to vai dzēriens ir saldināts ar cukuru vai saldinātājiem.

Tie liek tev izskatīties vecākam

Vienalga, cik losjonus un sejas krēmus tu lieto, zinātne ir atklājusi, ka viena vai 2 skārdenes salda, gāzēta dzēriena dienā, liek tavam izskatam krasi novecot. Tas ir, tāpēc ka hromosomas, kas aizsargā DNS šūnas, tiek saīsinātas un samazina to spēju atjaunoties, padarot tās ievērojami vecākas.

Tie kaitē tavām aknām

Kad mēs skaidri zinām, ka alkohols nodara lielu ļaunumu aknām, zinātne ir pierādījusi, ka burbuļojoši, saldi dzērieni var nodarīt gandrīz tik pat lielu kaitējumu. Fruktoze, kas ir atrodama, piemēram, Fantā, dod koncentrētu triecienu tavām aknām, kas palielina tavu iespēju iedzīvoties “resnā” aknā par 5 reizēm, kas var beigties ar cirozi.

Tie slēpj tavu “sešpaku”

Tu svīsti un pildi dažāda vaida un intensitātes vēdera preses vingrinājumus, bet šķietami, ka nekādi rezultāti nerodas. Tad ļoti iespējams, ka pie vainas ir tava pirms treniņu rutīna. Gāzētie dzērieni liek tavam vēderam uzpūsties un, ja tos lieto konstanti, tad arī tavs vēders ir konstanti uzpūties. Un šāda dzērienu izvēle var novest arī pie nopietnām gremošanas sistēmas traucējumiem.

Avots: menshealth.co.uk

Leave a Comment