5 dzīvnieki – dakteri

dzivnkei dakteri

Mūsu mājas mīluļi ir daļa no ģimenes. Mēs par tiem rūpējamies, kopjam un barojam, pretī sagaidot mīlestību, sabiedrību, siltumu un mājas sajūtu, taču bieži vien nemaz nezinām, ka viņi sniedz un spēj sniegt mums daudz vairāk.

Dzīvnieku barības Pedigree un Whiskas ražotājs skaidro, kā dzīvnieki spēj ārstēt saslimšanas un traumas.

1. Suns

Saskarsme ar suni ir pats labākais dabiskais antidepresants. Ār*tniecisku efektu sniedz pat vienkārša ikdienas mijiedarbība – pastaiga, glaudīšana un spēlēšanās. Suņu spēja sniegt cilvēkam beznosacījuma mīlestību un iespēja cilvēkam kopā darboties trenē sīko un lielo motoriku, runas attīstību, tāpat tiek trenēta pašapziņa un iniciatīva, kā arī attīstītas komunikācijas prasmes. Bieži suņus izmanto Slim**cās un rehabilitācijas iestādēs kā atbalstu ātrākai psiholoģiskai pacientu atlabšanai. Ār*tēšanu ar suņu palīdzību sauc par kanisterapiju.

2. Kaķis

Lielākā daļa kaķu saimnieku pat neiedomājas, ka blakus tiem dzīvo īsts dakteris. Un nav svarīgi, ka viņam termometra un diagnostikas aparātu vietā ir tikai četras ķepas, pūkaina aste un urdoša balss. Kaķa sabiedrība spēj uzlabot cilvēka stāvokli pie hipertonijas, osteohondrozes, gastrīta, dažādām neiraļģijām, neirastēnijas un hipotonijas. Kaķus bieži tur veco ļaužu pansionātos un psiholoģiskās aprūpes iestādēs. Ār*tēšanu ar kaķu palīdzību sauc par felinoterapiju.

3. Zirgs

Komunikācija ar zirgu, kā izrādās, palīdz cilvēkiem kontrolēt viņu bailes. Zirgiem ir īpaša psiholoģiska saikne ar cilvēkiem. Zirgu terapiju pielieto bērnu rehabilitācijai, cilvēkiem ar dažādām muskuļu atrofijām, mugurkaula traumām, kāju paralīzēm. Terapijas laikā darbojas praktiski visas muskuļu grupas, citiem vārdiem, zirgs ir dzīvs trenažieris. Šo terapiju dēvē par reitterapiju vai hipoterapiju.

4. Delfīni

Delfinoterapijas būtība ir ultraskaņās, ar kuras palīdzību komunicē delfīns. (Medicīnā ārstēšanai ar ultraskaņu ir termins – sonoforēze.) Ultraskaņa darbojas uz visām organisma šūnām. Palīdz risināt fiziskas, emocionālas un garīgas problēmas. Delfīnu terapija var dot uzlabojumus depresijas, runas problēmu, autisma gadījumos.

5. Mazie mājas mīluļi

Mazie dzīvnieciņi (peles, kāmji, šinšillas, žurkas, jūrascūciņas, seski), lai arī nav tik intelektuālas būtnes kā suņi vai zirgi, tomēr māca mums un mūsu bērniem empātiju, rūpes, mieru. Cilvēki ar depresijas pazīmēm noteikti novērtēs radībiņu, kurai uzticēt savas bēdas un rūgtumu un kura vienlaikus neprasa tik daudz rūpju, lai arī cilvēks ar emocionālām problēmām varētu uzņemties rūpes par viņiem.

 

Avots:

aLA

Leave a Comment