5 dzīves mācības, kuras atkārtojas: ko tās mēģina mums pateikt

Dzīvē reizēm gadās uzkāpt uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem divreiz. Tieši tāpēc ir vērts atcerēties par dažām dzīves mācībām. Pats galvenais ir atcerēties, ka mūsu dzīve ir atkarīga no mums pašiem.

 

Vilšanās mīlestībā

Vairums cilvēku necenšas piebremzēt vētrainu romānu attīstību. Kad mēs iemīlamies, mums bieži gribas pavadīt visu savu laiku ar šo cilvēku, dalīties ar viņu savās emocijās, jūtās, mēs vēlamies, lai šis cilvēks pilnībā ir mūsu.

Parasti liesmaina un karsta mīlestība, sastopoties ar nopietniem šķēršļiem, ātri saplīst mazos gabalos. Kad mēs steidzinām notikumus, mēs nespējam izbaudīt procesu, mēs nespējam kā nākas iepazīt otru cilvēku. Tieši šī iemesla dēļ nepārdomātas laulības izjūk.

Lasi arī: Pirmā lieta, ko tu ieraudzīji attēlā, vēsta, kāda ir tavas dzīves nozīme un aicinājums

Divas cilvēciskas enerģijas nepaspēj savienoties vienā, bet ar vienu pašu kaislību nekur tālu nevar tikt. Nepatīkamas spilgtu attiecību šķiršanās – tas ir Visuma mēģinājums mums pateikt: “’Nesteidzieties”.

 

Iegūti panākumi un ātra to pazaudēšana

Daudzi cilvēki dzīvo un domā, ka mīļotais cilvēks, atzīšana, māja un mašīna viņiem paradīsies paši no sevis. Reizēm tā arī mēdz notikt, ka cilvēks negaidīti kaut ko iegūst, bet pēc tam zaudē. Tas notiek tāpēc, ka Visums grib parādīt: nepieciešams virzīties uz priekšu un turpināt strādāt pie sevis, nevis gaidīt, kad viss notiks pats no sevis.

Diemžēl vairums vienkārši gaida, domājot, ka veiksme noteikti atnāks viņu dzīvē. Patiesībā panākumi ir apvienojums starp veiksmi un mērķtiecīgumu. Zem guļoša akmens ūdens netek, cilvēkam, kurš atrodas bezdarbībā, teju nav iespējams gūt panākumus. Kad mēs kaut ko iegūstam un pēc tam to zaudējam, dzīve cenšas mums iemācīt, ka nevar vienkārši sēdēt un gaidīt.

 

Viegls ceļš bieži vien izrādās problemātisks

Vairums no mums meklē tikai vieglāko ceļo, nenojaušot par to, ka grūtākais ceļš daudz biežāk izrādās veiksmīgs un pareizs. Lieta tāda, ka visi cenšas peldēt pa straumi, meklēt vieglāko izeju. Pa grūto ceļu, kas ir pilns ar šķēršļiem un problēmām, neviens nevēlas iet, bet tieši tāpēc būtu vērts padomāt un to izvēlēties.

Kad mēs izvēlamies pašu vieglāko ceļu, bet pēc tam viļamies, tā kļūst par dzīves mācību. Nedrīkst atkāpties grūtību priekšā, jo tas mums neko nemāca. Kad mēs ar savu darbu sasniedzam mērķus, tas ir daudz svarīgāk. Mēs kļūstam spēcīgāki un labāki. Vajadzīga vien nedaudz veiksmes, kuru nodrošinās vienkārši talismani.

 

Īslaicīgi panākumi

Sasniedzot noteiktu stāvokli sabiedrībā, cilvēks nenomierinās. Mēs vienmēr gribām vēl kaut ko vairāk – vairāk naudas, vairāk atzinības, apkārtējo mīlestību. Viens mūsu panākums aizved pie vēlēšanās darīt vēl kaut ko. Un tā tas nebeidzami atkārtojas.

Ļoti maz cilvēku uz zemes saprot, ka svarīgi ir nevis tas, ko mēs darām, bet tas, cik labi mēs zinām paši sevi. Visi vēlas augstu pašnovērtējumu, bet mēs nesaprotam, ka svarīgs nav ne mērķis, ne vēlēšanās. Daudz svarīgāk ir saprast sevi un savu aicinājumu. Paši laimīgākie cilvēki ir nevis tie, kuriem nekā nav, un ne tie, kuriem ir pilnīgi viss. Vislaimīgākie ir tie, kas palīdz citiem un garīgi attīstās.

 

Sabiedrība veido mūs pašus

Ne mēs veidojam cilvēkus, bet viņi veido mūs. Mūsu apkārtne atspoguļo to, kas mēs esam. Ja vēlies kļūt veiksmīgs, tad nepieciešamas, lai apkārt būtu veiksmīgi cilvēki. Ja vēlies atbrīvoties no kaitīgiem ieradumiem, tad taviem draugiem arī jābūt bez šādiem ieradumiem. Ja vēlies kļūt laimīgs, tad jātiekas ar cilvēkiem, kuri ir laimīgi.

Lasi arī: Pirmā lieta, ko tu ieraudzīji attēlā, vēsta, kāda ir tavas dzīves nozīme un aicinājums

Vairums cilvēku turpina komunicēt ar tiem, kas viņus velk uz leju, kārtējo reizi piedzīvojot šo dzīves mācību. Viņi saprot, ka šie cilvēki nav viņiem paši tuvākie, bet turpina būt viņiem līdzās. Tas nav pareizi. Ja vēlies izmainīt sevi, jāizmaina apkārtne.

COMMENTS

Leave a Comment