Krākšana: 5 ieteikumi kā atbrīvoties no krākšanas – skaidro speciāliste

KrākšanaKrākšana un tās radītās negatīvās sekas – tā ir aktuāla problēma kā sieviešu, tā vīriešu vidū. Traucēts nakts miers un labsajūta nav vienīgais nepatīkamais krākšanas radītais blakus efekts.

Ilgstoša kaites neārstēšana paaugstina arī sirds saslimšanas risku. Aptieku tīkla Apotheka sertificēta farmaceite Laila Zālīte iesaka 5 vienkāršus dabīgos risinājumus un dzīvesveida maiņas “knifus”, kas var palīdzēt apturēt krākšanu.

 

Krākšana – kas to izraisa  

Krākšana rodas gadījumā, kad gaiss, kuram jāieplūst degunā un mutē, tiek bloķēts. Traucējumu rezultātā rodas vibrācija, kas izraisa nepatīkamo krākšanas skaņu. Krākšanas izraisītais troksnis traucē ne tikai apkārtējiem mājiniekiem, kuri to dzird, bet arī pašam cilvēkam, kurš krāc.

Lasi arī: Bezmiegs un nezini ko darīt? Šī metode palīdzēs, ja grūti aizmigt

Nereti krākšanas dēļ cilvēks naktī mostas vairākas reizes, kā rezultātā no rīta ir pazeminātas darba spējas un lielākas garastāvokļa svārstības.

 

Maini gulēšanas pozu

Miega kvalitāti ļoti ietekmē poza, kādā cilvēks ir pieradis gulēt. Populārākā miega poza ir guļot uz muguras, kad mēles pamatne un mīkstās aukslējas iekrīt rīklē, kā rezultātā tiek izraisīta vibrācija un rodas krākšanas skaņa.

Situāciju krietni uzlabo gulēšana uz sāniem, jo tad mēles pamatne un mīkstās aukslējas atrodas tādā pašā pozīcijā, kādā ir dienas lielāko daļu.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

COMMENTS

Leave a Comment