5 pašārstēšanās tautas metodes, kas nodara vairāk skādes nekā labuma

5 pašārstēšanās tautas metodes, kas nodara vairāk ļaunuma nekā labuma:

⁕ Homeopātisko preperātu lietošana bez saskaņošanas ar savu ārstu vai farmaceitu

Nereti cilvēki domā, ka “zālītes” nekā nevar reaģēt uz citiem medikamentiem, ko viņi lieto, bet tā vis nav – ja Vese***a tev ir svarīga, tad saskaņo jebkuru homeopātisko preparātu ar savu ārstu vai farmaceitu, pirms to sāc lietot.

Jābūt uzmanīgam, pērkot homeopātisko preparātu, kura sastāvs tev neko neizsaka – vienmēr pastāv alerģijas risks.

⁕ Krējuma vai olas baltuma smērēšana uz apdegumiem

Krējumā un olas baltumā ir baktērijas, kas kairina ādu – īpaši bīstami tas ir tad, ja apdegums ir jēls, jo, piemēram, tu nekad nevari zināt, vai konkrētajā olas baltumā nav salmonellas baktērijas. Visiem patīkamais, nomierinošais efekts rodas no tā, ka krējums un olas baltums ir auksts.

Lasi vēl: Es atbrīvojos no aknes nedēļas laikā!

Ja gūts apdegums, vienmēr jāizvērtē, cik tas ir nopietns – ja, piemēram, tas ir viegls saules apdegums, tad vislabākais, ko vari darīt, ir dzert daudz ūdens, atvēsināt apdegušo vietu, uzsmērēt pantenolu saturošu ziedi un neļaut saules stariem piekļūt apdegušajai vietai, līdz tā sadzīst, bet, ja apdegums termiska vai ķīmiska apdeguma rezultātā ir jēls, tad noteikti jāvēršas pie ārsta pēc iespējas ātrāk.

⁕ Kakla skalošana ar mutes skalojamo līdzekli

Jebkāda kakla iekaisuma gadījumā tā vien gribas to paskalot ar domu, ka tādējādi ātrāk var atbrīvoties no iekaisuma. Skalot kaklu iekaisuma gadījumā var, tikai noteikti ne ar mutes skalojamo līdzekli.

Mutes skalojamā līdzekļa sastāvā ir vielas, kas kairina, nevis ārstē. Protams, jutīsi, ka tas “izkož” kaklu, bet ieguvuma no tā nebūs nekāda. Labāk skalo ar vieglu sālsūdeni vai kādu kakla skalošanas līdzkeli, kas nopērkams aptiekās.

⁕ Pušumu laizīšana

Ja ir gadījies savainot, piemēram, pirkstu, tad mēs visbiežāk brūci ieliekam mutē, piespiežam pie zobiem un nolaizām pirmās As**is. Šo darīt nudien nav ieteicams – tā kā mutē ir daudz baktēriju, kas var veidot iekaisumu pušumā, šāda rīcība var būt pat bīstama.

Tas pats attiecas uz ļaušanu sunim laizīt brūces. Ja gadījies viegli savainoties, piemēram, iegriezt pirkstā vai nobrāzt ceļgalu, tad brūci vislabāk apstrādāt ar ūdeņraža pārskābi, uzlikt plāksteri un izvairīties no tās ķermeņa daļas kustināšanu uz brīdi, kamēr brūce pārstāj asiņot.

⁕ Muguras masāža, kur ļauj citam kāpt sev uz muguras ar kājām

Kad jūtam saspringumu muguras muskuļos, prasam kādam ģimenes loceklim, lai pamasē, ja dotajā brīdī nav iespējas iziet kādu masāžas kursu. Vīriešiem bieži liekas, ka sievietes rokas nespēj “izspiest” visu saspringumu no muskuļiem (kas tā arī ir, ja konkrētajai sievietei nav zināšanu fizioterapijā vai masāžā), un tāpēc lūdz pabradāt ar kājām pa muguru.

Šo labāk nedarīt. Īpaši bīstami tas kļūst tad, ja muguras muskulatūra vai kauli ir bijuši traumēti un/vai sievietes svars pārsniedz 45 kg. Mēs esam dzirdējuši par aziātu muguras masāžām, kur masieres bradā pa muguru, taču jāpiebilst, ka viņas ir profesionālas masieres.

Avots: rd.com

Leave a Comment