6 lietas, kas tev jāzina pirms lāzerepilācijas veikšanas

54166c154028eb9eb3f24b960857ae6a

Tas nemaz nav tik sāpīgi

Protams, tā nav pilnībā nesāpīga procedūra, bet sajūtas ir pilnībā paciešamas visu procedūras laiku. Lāzerepilācijas laikā jutīsi pavisam nelielu dzelšanu, sajūtu ziņā līdzīgi kā dabūt pa pirkstiem ar mapes gumiju. Ja esi īpaši jutīga un nobijusies, tad vari pirms procedūras iedzert ibuprofēnu saturošu pretsāpju medikamentu. Pēc procedūras tu vari just nelielu niezi vai novērot apsārtumu – meistaram vari palūgt, lai pēc procedūras apstrādā kājas ar tam speciāli paredzēto atvēsinošo krēmu.

Neuzticies “meistariem”, kas šo procedūru veic mājas apstākļos un uzrāda kādu mistisku sertifikātu

Jebkurai lāzerprocedūrai izvēlies medicīnas vai lāzermedicīnas iestādes, jo tur tu varēsi būt 100% droša, ka dematologs, kas veiks šo procedūru, ir šī jautājuma speciālists, kurš pirms procedūras ar tevi pārrunās tavu medicīnas vēsturi, kas varētu attiekties uz gaidāmo procedūru. Atgādināsim, ka neprofesionālis ar lāzeru var izraisīt čūlas, pigmenta plankumus, apdegumus un rētas uz ādas.

Lāzerepilācija visdrīzāk nebūs “vienreizējs pasākums”

Cilvēki, kas domā, ka lāzerepilācija ir vienreizēja procedūra, kas atbrīvos matiņus visam mūžam, maldās. Hormonu ietekmē matiņi var ataugt un to daudzumu paredzēt nevar neviens. Visbiežāk sievietēm matiņi parādās grūtniecības laikā.

Lasi vēl: Viņa sajauca šampūnu ar depilācijas krēmu. Iznākums- šausmīgs!

Ko darīt efektīvam rezultātam pirms procedūras?

Optimālam rezultātam 2 dienas pirms procedūras noskuj to ādas laukumu, kuram plāno veikt procedūru. Ar vasku tikko izrautiem matiņiem vai pārāk ataugušiem matiņiem procedūru veikt nav efektīvi (tad visdrīzāk būs jāveic lāzerepilācija vēlreiz). Tāpat labāk procedūru veikt dabīgam ādas tonim nevis nosauļotam, jo procedūras ietekmē var parādīties diskolorācija.

Ko vajadzētu/nevajadzētu darīt pēc procedūras?

Aptuveni 3 nedēļas pēc procedūras vajadzētu aizmirst par iedegumu. Saules vai solārija gaisma var izraisīt nevēlamu diskolorāciju. Tādu pašu laiku vajadzētu izvairīties arī no pirtīm, saunām un karstajām vannām. Nevajadzētu iet uz trenažieru zāli 48 stundas pēc procedūras, lai nekairinātu ādu. Nevajadzētu arī skrubēties ar abrazīviem sūkļiem un dušas želejām līdz āda pilnībā atgūstas no procedūras.

Avots: rd.com

Leave a Comment