7 pazīmes, ka jums ir augsti attīstīta abstraktā domāšana

Abstrakta domāšana ir spēja domāt par lietām, kas patiesībā nav klāt esošas. Abstraktie domātāji ir ieinteresēti lietu dziļākajā nozīmē un kopumā. Pārbaudiet, vai jūsu abstraktā domāšana ir virs vidējā līmeņa!

Kas ir abstraktā domāšana?

Varbūt vienkāršākais veids, kā izskaidrot abstraktu domāšanu, ir salīdzināt to ar pretējo, ar konkrētu argumentāciju. Racionalizēti domātāji ir apmierināti ar to, kas pastāv šeit un tagad. Viņiem patīk lietas, kas ir skaidras un taustāmas un ko viņi var turēt savās rokās. Šādi domātāji vēlas sekot instrukcijām. Viņi ienīst visu, kas ir izplūdis vai neskaidrs. Viņiem nepatīk lasīt starp līnijām.

Lasi arī: 4 zinātniski veidi, kā atmaskot meli

Abstraktie domātāji domā par to, kā viņi var iegūt visu priekšstatu par visām lietām! Viņi vienmēr meklē visu dziļāku nozīmi.

Abstrakta domāšana ir cieši saistīta ar simbolisko domāšanu. Lielākā daļa mūsu sabiedrības un kultūras balstās uz spēju izmantot simbolus, lai izteiktu savas idejas. Piemēram, Brīvības statuja ir ne tikai statuja, bet arī brīvības simbols. Pat pati valoda ir abstrakta, jo mēs izmantojam vārdus kā simbolus, lai izteiktu objektus, idejas un emocijas.

Kā mēs izmantojam abstraktu un konkrētu domāšanu

Protams, lielākā daļa no mums izmanto dažādu konkrētu un abstraktu apsvērumu maisījumu atkarībā no situācijām. Neviens nevar dzīvot, paļaujoties tikai uz vienu domāšanas veidu. Ikvienam vajadzētu izmantot abstraktu domāšanu, lai plānotu nākotni, spētu saprast sarežģītas idejas vai vienkārši novietot automašīnu. Mums arī jāizmanto mūsu konkrētā domāšana, lai veiktu praktiskus uzdevumus.

Lasi arī: 5 nežēlīgākās zodiaka zīmes: nekad nevajadzētu sazināties ar viņiem!

Tomēr notiek tas, ka lielākajā daļā cilvēku dominē viena veida domāšana. Tas ir sava veida domāšana, kura viņiem ir visērtākā, bet izmantot pretējā veida domāšanu, var būt grūti tiem.

Katru reizi un pēc tam izmanto abstraktu domāšanu. Kad bijāt bērns, jūs skaitījāt izmantojot pirkstus. Tagad tev nav vajadzīgi pirksti, jo tagad tu saproti abstraktu ideju, kas ir skaitļi.

Šķir nākošo lapu, lai izlasītu 7 pazīmes, kas norāda vai tev dominē abstraktā domāšana!

Leave a Comment