7 vērtīgākās baklažānu īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti!

1. Ilgmūžības dārzenis

Baklažāni satur ļoti ielu daudzumu kālija sāļu, kas atstāj pozitīvu ietekmi uz sirds un As**svadu sistēmu. Tieši tāpēc baklažāni tiek rekomendēti vecāka gada gājuma cilvēkiem, kuri cieš no šīs sirds un As**svadu sistēmas saslimšanām.

2. Barība smadzenēm

Baklažāni satur flavonoīdus, kas piešķir baklažāniem violeto krāsu. Šī pati viela spēj aizsargāt no smadzeņu šūnu bojājumiem. Baklažānu lietošana uztura ir lieliska profilakse atmiņas stiprināšanai.

o-eggplant-recipes-facebook

3. Cīnās ar vēzi

Antiocāni un hlorogēnskābe aizsargā mūsu šūnas no bojājumiem, ko rada brīvie radikāļi, kas, savukārt, kavē dažādu audzēju šūnu izplatīšanos.

4. Cīnās ar diabētu

Baklažāni ir ļoti ieteicami cukura diabēta slimniekiem, jo tie satur ļoti maz ogļhidrātu, turklāt baklažānos ir arī mangāns, kas aktivizē tauku vielmaiņu un pazemina cukura līmeni asinīs.

5. Pazemina holesterīna līmeni asinīs

Baklažāni satur pektīnu, kas uzlabo gremošanu un žults apmaiņu, kā arī izvada no organisma lieko holesterīnu.

6. Samazina lieko svaru

Baklažāni ir mazkaloriju dārzeņi, kas var būt Jūsu lielākie palīgi cīņā ar lieko svaru. 100 g šo dārzeņu satur tikai 28 kalorijas, turklāt šis produkts ir bagāts ar šķiedrvielām, kas no organisma izvada toksīnus.

Grilled Eggplant with Yogurt and Mint

7. Palīdz cīņā ar kaitīgiem ieradumiem

Tiem, kuri vēlas atmest smēķēšanu, tiek rekomendēts ēst tieši zilas krāsas produktus, jo to sastāvā ir visnotaļ liels daudzums nikotīnskābes, kas palīdz daudz vieglāk atmest smēķēšanu, nekaitējot Vese***ai.

 

 

Leave a Comment