1. Ilgmūžības dārzenis
Baklažāni satur ļoti ielu daudzumu kālija sāļu, kas atstāj pozitīvu ietekmi uz sirds un asinsvadu sistēmu. Tieši tāpēc baklažāni tiek rekomendēti vecāka gada gājuma cilvēkiem, kuri cieš no šīs sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanām.
2. Barība smadzenēm
Baklažāni satur flavonoīdus, kas piešķir baklažāniem violeto krāsu. Šī pati viela spēj aizsargāt no smadzeņu šūnu bojājumiem. Baklažānu lietošana uztura ir lieliska profilakse atmiņas stiprināšanai.
3. Cīnās ar vēzi
Antiocāni un hlorogēnskābe aizsargā mūsu šūnas no bojājumiem, ko rada brīvie radikāļi, kas, savukārt, kavē dažādu audzēju šūnu izplatīšanos.
4. Cīnās ar diabētu
Baklažāni ir ļoti ieteicami cukura diabēta slimniekiem, jo tie satur ļoti maz ogļhidrātu, turklāt baklažānos ir arī mangāns, kas aktivizē tauku vielmaiņu un pazemina cukura līmeni asinīs.
5. Pazemina holesterīna līmeni asinīs
Baklažāni satur pektīnu, kas uzlabo gremošanu un žults apmaiņu, kā arī izvada no organisma lieko holesterīnu.
6. Samazina lieko svaru
Baklažāni ir mazkaloriju dārzeņi, kas var būt Jūsu lielākie palīgi cīņā ar lieko svaru. 100 g šo dārzeņu satur tikai 28 kalorijas, turklāt šis produkts ir bagāts ar šķiedrvielām, kas no organisma izvada toksīnus.
7. Palīdz cīņā ar kaitīgiem ieradumiem
Tiem, kuri vēlas atmest smēķēšanu, tiek rekomendēts ēst tieši zilas krāsas produktus, jo to sastāvā ir visnotaļ liels daudzums nikotīnskābes, kas palīdz daudz vieglāk atmest smēķēšanu, nekaitējot veselībai.