8 kļūdas, kas neļauj jums atpūsties nedēļas nogalē: mēs visi tās pieļaujam

Uzturēšanās sociālajos tīklos

Internetā vienmēr ir ko darīt. Ziņu straumes, smieklīgi īsi video ar kaķēniem, citu cilvēku sociālo mediju lapas – un dažas stundas aizlido garām. Un tad tevi pārņem apziņa, cik bezmērķīgi esi izniekojis pusi nedēļas nogales, kamēr draugi publicē laimīgas fotogrāfijas.

Pārstājiet sevi salīdzināt ar citiem un nedēļas nogalē nekavējieties telefonā. Ļaujiet savām acīm un smadzenēm pilnībā atpūsties.

Nespēja pārslēgties

Pastāvīga domāšana par darba dienas notikumiem un to pārdzīvojumu izdzīvošana vēlreiz izraisa smagu nogurumu un trauksmi. Jūs nevēlaties sākt domāt par darbu svētdienas pusdienlaikā – tas noteikti sabojās jūsu brīvdienu.

Pārslēdziet savas domas uz kaut ko pavisam citu: grāmatas, jautra mūzika, mīļākais hobijs. Viss, kas ir emocionāli drošs, uzreiz atslābina ķermeni un prātu.

Ziepju operu skatīšanās naktī

Vēl viena liela kļūda, kas neļauj jums atpūsties, ir miega trūkums nedēļas nogalē. Kārdinājums vērot iemīļoto seriālu vēlu naktī ir liels, taču, ja vēlaties labi atpūsties, jums būs jāpārvar kārdinājums.

Nepārkāpiet savu miega grafiku nedēļas nogalēs. Ejiet gulēt ierastajā gulētiešanas laikā un celieties aptuveni tajā pašā laikā, kad darba dienās. Ja jūs pārbīdīsiet savu miega laiku piektdien un sestdien, jūsu organisms svētdien pārbīdīs savu miega laiku, un jūs pamodīsieties ar noguruma sajūtu pirmdien.

Fizisko aktivitāšu trūkums

Fiziskās aktivitātes ir ļoti svarīgas labai veselībai, taču var būt grūti atrast motivāciju nedēļas nogalē doties uz sporta zāli.

Mēģiniet atrast jautrus veidus, kā palikt aktīvam. Pierakstieties uz deju nodarbībām vai apmeklējiet baseinu. Kā pēdējo iespēju izvēlieties nedēļas nogalē doties garākā pastaigā.

 

Leave a Comment