8 lietas, kas notiks, ja pārtrauksiet lietot uzturā sarkano gaļu

 

meat1_fe

 

1. Jūs spēsiet daudz ātrāk notievēt

Par cik sarkanā gaļa ir patiešām kalorijām bagāta, tad atteikšanās no tās tievēšanas laikā Jums pilnīgi noteikti nāks par labu. Lieliska alternatīva būs baltā gaļa, zivis un dārzeņi.

 

2. Jūs pārstās mocīt vēdera uzpūšanās

Izmantojot iepriekšējā lapā minētos produktus, kas ir lieliska alternatīva sarkanajai gaļai, Jūs pārstās mocīt vēdera uzpūšanās. Visa būtība slēpjas tajā, ka šie produkti ir daudz vieglāki priekš organisma.

 

3. Jūsu ādas stāvoklis uzlabosies

Atteikšanās no sarkanās gaļas palīdzēs samazināt slodzi uz galvenajiem cilvēka ķermeņa orgāniem – piemēram, aknām un nierēm. Vieglus pārtikas produktus ir daudz vienkāršāk sagremot, tāpēc arī tie netiek aizturēti organismā un nerada nekādas problēmas. Neaizmirstiet ēst pēc iespējas vairāk augļu un dārzeņu, jo arī tie ļoti labvēlīgi ietekmē Jūsu ādas stāvokli.

 

4. Samazināsies holesterīna līmenis

Augsts holesterīna līmenis var būt saistīts ar Jūsu gēniem, taču nav nekādu šaubu par to, ka, ja Jūs atteiksieties no sarkanās gaļas, tas pilnīgi noteikti samazināsies. Tādā veidā Jūs samazināt piesātināto taukskābju daudzumu organismā.

 

5. Samazināsies risks saslimt ar vēzi

Tas attiecas uz resnās zarnas un zarnu vēzi. Augsts piesātināto taukskābju daudzums organismā palielina iekaisumu risku. Pētnieki uzskata, ka savienojumi, kas atrodas sarkanajā gaļā un piešķir tai šo krāsu, var būt potenciāli kancerogēni, turklāt tad, kad sarkanā gaļa augstā temperatūrā tiek pagatavota, tajā izstrādājas savienojumi, kas cilvēkiem ar ģenētisku noslieci var izraisīt zarnu vēzi.

 

Lasi vēl: Slaveni aktieri, kuri ir atteikušies no gaļas un kļuvuši par veģetāriešiem

 

6. Samazināsies risks saslimt arī ar citām slimībām

Te runa iet par slimībām, kas saistītas ar sirds un As**svadu sistēmu, turklāt izrādās, ka sarkanā gaļa var kļūt par Alcheimera Sli**bas attīstības iemeslu, ja Jums ģenētiski ir tāda nosliece.

 

7. Jums būs daudz vairāk enerģijas

Pētījumi ir pierādījuši, ka sarkanās gaļas lietošana uzturā var pacel estrogēna līmeni organismā, kas izsauc hormonu disbalansu un enerģijas samazināšanos.

 

8. Jūs varēsiet kontrolēt olbaltumvielu daudzumu organismā

Sarkanā gaļa dod ļoti daudz uzturvielas, kas ir labi, taču jāsaprot ir tas, ka visam jābūt ar mēru. Ja Jūs uzturā lietosiet pārāk daudz olbaltumvielu, tas var negatīvi atsaukties uz Jūsu organismu, tāpēc uzturvielu daudzumu ir nepieciešams kontrolēt.

 

 

Leave a Comment