8 mācības, kuras varam apgūt no bērniem

1. Bērni dzīvo tagadnē

Reti iespējams atrast četrgadnieku, kas pie sevis domā par pagātni – par kļūdām, ko viņš pieļāvis un to, ko viņš tagad darītu citādāk. Viņu dzīve ir fokusēta tagadnē. Viņi izbauda to, kas notiek tagad un te ap viņiem.

2. Bērni ir nepārtrauktā kustībā

Bērni nesēž pārāk ilgi (protams, līdz viņi neuzsāk savas skolas gaitas, kas, galvenokārt, sastāv no sēdēšanas skolas solā). Viņiem ir instinktīva vēlme visu laiku kaut ko darīt – skriet, spēlēties, dejot, dziedāt. Viņi izmanto savu ķermeni kā veidu, lai izpaustu sevi.

3. Bērni ar prieku izmanto visas savas maņas

Bērni mēdz kļūt netīri. Viņus vienkārši pievelk dubļi, krāsa, smaržas un garšas, dažāda tekstūra un masa. Un viņi to visu izbauda ar savām maņām. Viņi ļauj tām darboties pilnībā, lai gūtu jaunus iespaidus.

4. Bērni ir humānisti jau no dabas

Bērnu daba ir laipna un jauka. Viņi var kļūt egocentriski, bet viņu patiesā daba vienmēr ir laba un viņi vēlas darīt apkārtējos laimīgus. Viņi vēlas būt cilvēkos, juzdamies komfortabli un labi.

5. Bērni allaž vēlas gūt jaunu pieredzi

Bērni raugās uz pasauli ar jaunu, skaidru skatījumu. Viss ir jauns, un viņi to vēlās izbaudīt maksimāli. Viņi neveido priekšstatus un nejūtas vīlušies par pieredzi. Viņi to bauda un izbauda.

6. Bērni ātri piedod un netur ļaunu prātu

Būt bērnam var būt sarežģīti. Bērni mēdz kļūt nejauki viens pret otru – cīņa par līdera pozīciju barā ir grūta. Bet arī tad, kad bērni ir apvainojušies, viņi ātri vien spēj piedot. Viņi nenēsā sevī aizvainojumu un dusmas. Viņi padusmojās un dzīvo tālāk.

7. Bērni pauž neviltotu prieku

Esot starp bērniem, arī pieaugušie izjūt pacilājošu sajūtu, izdzīvojot neviltotu prieku vai vienkārši to novērojot. Bērniem nav doma, ka viņiem jābūt piezemētiem un jāietur etiķete. Viņi ir brīvi savās domās un emocijās un to it nemaz neslēpj – viņi tiešām uzvedās tā it kā neviens neskatītos.

8. Bērni mums māca, ka rītdiena būs jauna diena

Bērni var justies ievainotu, doties mājup un pārdzīvot, bet, jaunai dienai sākoties, viņi atkal būs ierindā un gatavi dzīvot katru dienu no jauna. Viņi mums māca, ka katra diena ir unikāla un prieka vērta.

Avots:

zvaigžņu tulks

Leave a Comment