8 pazīmes, ka tev biežāk būtu jādzer zaļā tēja. #3 – īpaši svarīgi!

Lūk, ko es atklāju!

teja_zala

1. Tev ir jāuzlabo sava ādas Vese***a un izturība

Šis gan mani nepārsteidza. Vai zināji, ka zaļā tēja veicina vispārēju ādas veselību un palīdz aizsargāties no kaitīgajiem saules UV stariem? Es parasti izdzeru vismaz krūzi tējas pie brokastīm, jo tas rada labu toni visai turpmākajai dienai.

Izpētot mazliet dziļāk, es atklāju, ka to var uzklāt uzreiz uz ādas, tāpēc nolēmu to izmēģināt. Es to izmantoju tikai vakarā, pirms mitrinātāja uzklāšanas. Pēc divu nedēļu pastāvīgas lietošanas es ievēroju lielais izmaiņas savā ādā. Mana āda bija gludāka, apsārtums vairs nebija tik ievērojams un vispārējā elastība bija uzlabojusies.

2. Tev ir augsts holesterīna līmenis

Patiesībā ir daudz pētījumu, kuros uzrādīts, ka zaļā tēja palīdz samazināt holesterīna līmeni. Kādā rakstā ir minēts: “Pētnieki uzskata, ka zaļās tējas katahīni samazina sliktā holesterīna uzsūkšanos orgānos, kamēr vienlaikus veicinot labvēlīgā holesterīna uzsūkšanos”. Pētījums tika veikts ar vīriešu kārtas pārstāvjiem, kuriem ik dienu 12 nedēļas tika dotas zaļās tējas kapsulas, un rezultātā atklājās, ka viņiem ir manāmi mazinājies “sliktā” holesterīna daudzums, bet palielinājies “labā” holesterīna daudzums.

3. Tev ir liekais svars

Būsim godīgi, lielākā daļa no mums nedzer zaļo tēju, jo nepatīk tās garša. Mēs to dzeram, jo esam izlasījuši, ka tā palīdz cīnīties ar lieko svaru un saglabāt to vēlamā līmenī. Zaļā tēja patiesībā tiek uzskatīta par “superēdienu”. Lai arī cik daudz rakstus izpētīsi internetā, diemžēl, neatradīsi nevienu pētījumu, kurš pierāda, ka zaļā tēja palīdz nekavējoties zaudēt svaru. Tomēr, no gaišās puses, pētījumi ir uzrādījuši, ka zaļās tējas īpašības papildus veselīgai diētai palīdz efektīvi nomest svaru.

4. Tavi kauli nav gana stipri

Esmu pārliecināts, ka daudzi no jums zina par osteoporozi. Tomēr, tu vari arī neapzināties negatīvo ietekmi, ko rada šis stāvoklis. Pētījumā, kurš veikts Honkongā, tika atklāts, ka zaļajai tējai iespējams piemīt potenciāls, lai palīdzētu novērst un ārstēt daudzas kaulu Sli**bas. Šie paši pētnieki arī atklāja, ka zaļajā tējā ir ķimikālijas, kuras stimulē kaulu veidošanos un palīdz palēnināt to sairšanu.

Lasi arī: Iemesli, kāpēc Tev uzturā regulāri vajadzētu iekļaut citronus; īpaši #7 dēļ!

5. Tava mutes Vese***a nav apmierinoša

Ievērojams skaits – 940 vīrieši – piedalījās pētījumā Japānā, kurš uzrādīja, ka regulāra zaļās tējas lietošana var veicināt vispārēju mutes veselību. Tas ir tāpēc, ka zaļajā tējā esošie katehīni palīdz nogalināt mutē esošās baktērijas. Vēl viens pluss – tie paši katehīni palīdz uzveikt sliktu elpu!

6. Tu vēlies pasargāt sevi no Pārkinsona un Alcheimera Sli**bas

2012. gadā Fitoterapijas un Fitofarmatoloģijas žurnālā publicētā pētījumā uzrādīts: “Ir vērā ņemami pierādījumi, ka brīvie radikāļi spēlē lomu Alcheimera Sli**bas progresijā un ka zaļajā tējā esošie polifenoli var palīdzēt cīnīties pret šiem brīvajiem radikāļiem”. Papildus tam, tie paši pētnieki atklāja, ka polifenoli var palīdzēt novērst smadzenes bojājošu proteīnu uzkrāšanos, kā arī novērst atmiņas zudumus.

7. Tev ir nosliece uz onkoloģiskām saslimšanām

Vairāki pētījumi ir uzrādījuši, ka viena no zaļās tējas pozitīvajām ietekmēm ir aizsardzība pret noteiktu veidu onkoloģiskām saslimšanām. Secināts, ka tā vislabāk palīdz aizsargāties no urīnpūšļa, olnīcu, un barības vada vēža. Noteiktos apstākļos zaļā tēja arī pazemina krūts vēža izplatīšanās risku, kā arī pazemina recidīva iespēju.

8. Tev ir diabēts

Mūsdienās sabiedrību diabēts nomocījis vairāk nekā jebkad. Ir pierādījumi, ka zaļās tējas dzeršana var palīdzēt novērst diabēta rašanos.

Kādā pētījumā atklāts, ka japāņu pieaugušajiem cilvēkiem, kuri dzer vairāk nekā sešas tējas krūzītes dienā, ir daudz (33%) mazāks risks saslimt ar 2. tipa cukura diabētu nekā tiem, kuri izdzer krūzīti vai mazāk.

COMMENTS

Leave a Comment