8 teikumi, kas nosaka jūsu attiecību nākotni

Es nevēlos par to runāt/parunāsim par to vēlāk

Izvairīšanās no konflikta ar temata slēgšanas palīdzību ir savtīga un egoistiska. Tavam mīļotajam cilvēkam ir tiesības izteikt savu viedokli, gluži tāpat, kā tev. Ja emocijas ir sakaitētas, ir piemērots brīdis pārcelt sarunu uz vēlāku laiku.

Man vienalga, ko tu dari/ir svarīgi izlemt, ko kopā darīsim

Ja tev patiesi būtu vienalga par mīļota cilvēka uzvedību, tu šo frāzi nemaz neteiktu. Protams, ka tev nav vienalga, tev vienkārši nepatīk tas, ko tava otrā pusīte dara, bet tu nevēlies to atzīt.

Ja tu kādreiz ___, es tevi pametīšu/man šāda uzvedība nešķiet pieņemama

Konfliktsituāciju risināšana ar iebiedēšanas palīdzību ir visnotaļ agresīvs paņēmiens. Strīds paliek strīds. Nav jēgas draudēt izšķirties no kāda, tādēļ, ka jums ir atšķirīgi viedokļi.

Tu nekad ___/būtu jauki, ja tu tā nedarītu (minot specifisku uzvedību vai rīcību)

Katru reizi sakot “tu nekad” vai “tu vienmēr”, tu pārspīlē. Patiesībā tavs mīļotais cilvēks tā ir rīkojies pāris reizes un šāda rīcība tev nav patikusi, bet tu neko neesi par to ieminējies/-usies.

Tu nevari vainot otro pusīti par to, ka viņa nespēj lasīt domas. Ja tevi tas satrauca pirms diviem gadiem, kad šāda rīcība parādījās pirmo reizi, nevaino otru tajā, ka viņš nezināja tavas domas.

Tu esi atbildīgs/-a par robežu noteikšanu. Ja kaut kas tevi neapmierina, izsakies skaidri un tieši. Cieni mīļoto cilvēku, iesakot savādāku rīcības modeli brīžos, kad nepatīkamā rīcība atkārtojas.

Tu vienmēr izdomā visādas muļķības/ es tevi atbalstīšu

Tev nav jāmīl otrās pusītes idejas, it īpaši, ja to realizācijai nepieciešami nozīmīgi finanšu līdzekļi, tomēr tu vari atrast veidu, kā pret to izturēties pozitīvi un ziņkārīgi, nevis negatīvi un noraidoši.

Kādēļ tu tā rīkojies?/Es vēlos tevi izprast dziļākā līmenī

Kādā pētījumā, aptaujājot 189 cilvēkus, tika noskaidrots, ka tie, kuri strīda laikā koncentrējās uz satuvināšanos ar mīļoto cilvēku, biežāk iesaistās atvērtās diskusijās un nonāk pie kopīga kompromisa, nevis ignorē vai noliedz konfliktsituācijas esamību. Šiem cilvēkiem arī krietni labāk padevās pašu konfliktu atrisināšana.

Parasti konfliktsituācijās vainojama viedokļu atšķirība. Ja paudīsi vēlmi izprast otro pusīti, lai satuvinātos, jums būs lielākas izredzes nodzīvot kopā līdz pat sirmam vecumam.

Tu esi tāds/-a pats/-i, kā mana/-s bijusī/-ušais/ man nepatīk tava uzvedība

Nevienam nepatīk tikt salīdzinātam ar bijušo mīļoto. Izturies pret otro pusīti kā pret unikālu indivīdu, jo viņš tāds tik tiešām ir. Ja tev nepatīk viņa/-as uzvedība, vari to pateikt, nepieminot citus cilvēkus.

Es tevi mīlēšu, ja tu ___/es mīlu tevi tādu, kāds/-a esi

Ja savai mīlestībai noteikti nosacījumus, izturēsies pret mīļoto cilvēku, kā pret suni, kas tiek atalgots ar mīlestību, ja izpilda trikus.

Avots: powerofpositivity.com

Leave a Comment