9 lēti, efektīvi risinājumi pašu izdomātām izskata un svara likstām

female-model-women-fruits-models-smiley-healthy-apples-us-com-269413
1. Izdomājums: tikai slaidas sievietes ar garām kājām spēj gūt no dzīves visu: viņas strauji virzās augšup pa karjeras kāpnēm un vienmēr ir pielūdzēju aplidotas.

Patiesībā: izredzes uz veiksmi visiem ir vienādas, jo veiksme nav atkarīga no ķermeņa uzbūves un kāju garuma. Daudz svarīgāka ir pareiza psiholoģiskā nostādne un cieša apņēmība kaut ko dzīvē sasniegt. Uzvar ne jau slaidā sieviete, bet tā, kura izvirzījusi sev konkrētus mērķus un ar nelokāmu apņēmību šo mērķi realizē. Ar ārējo skaistumu vien ne cik tālu tikt nevar. Ir vajadzīga apņēmība, aktīva rīcība un arī galvā kaut kam ir jābūt.

Risinājums: katrai daļā dzimuma pārstāvei mūsdienās ir visas iespējas pilnveidot savu ķermeni gan ar fizisko vingrojumu, gan pat plastisko operāciju palīdzību. Taču daudz vienkāršāk un lētāk ir mainīt psiholoģisko noskaņojumu un attieksmi pašai pret sevi – domāt nevis par neveiksmēm un sakāvi, bet gan par veiksmi un panākumiem, savukārt iekšējo pasivitāti apmainīt pret aktīvu rīcību. Pārlūkojiet savus dzīves mērķus, izdomājiet konkrētu rīcības plānu to sasniegšanai un neatlieciet izvirzītā uzdevuma īstenošanas sākšanu uz rītdienu.

2. Izdomājums: ja man būtu vairāk brīva laika, es noteikti notievētu un darītu daudz ko citu sava izskata uzlabošanai.

Patiesībā: cilvēki, kas prot organizēt savu dienu, laiku atrod visam. Savukārt nesavāktām un pasīvām dāmām, kas daudz grib, bet maz dara, tā nekad nepietiek pat pašiem nepieciešamākajām lietām. Tāpēc runa ir nevis par laika trūkumu, bet gan attieksmi pret to un attieksmi pašai pret sevi.

Risinājums: jāmaina attieksme un jākļūst par sava laika noteicēju. Katra diena jāsaplāno jau iepriekš. Jāmaina prioritātes. Seriāla skatīšanos vai nu jāapmaina pret kontrastdušu un pašmasāžu, vai arī jāapvieno ar vingrošanu. Mājsaimnieces var mēģināt mājas darbus veikt pēc pulksteņa – izvirzīt sev, piemēram, uzdevumu, pusstundas laikā sakārtot skapi vai sakopt virtuvi. Tā tiks radīts mērķis, kas būs kā svaigs vējiņš vienmuļajā ikdienā un palīdzēs ietaupīt dārgo laiku.

3. Izdomājums: ja es būtu jaunāka, atbrīvoties no liekā svara man būtu daudz vieglāk.

Patiesībā: notievēt ir diezgan grūti jebkurā vecumā, taču ar gadiem lieko kilogramu problēma kļūst aktuālāka, jo nu jau runa ir ne tik daudz par izskatu, cik par veselību.

Risinājums: savest sevi kārtībā nekad nav par vēlu. Turklāt līdz ar gadiem klāt nākusi lielāka dzīves gudrība un pieredze. Katra sieviete labi zina, kurus produktus viņa var ēst droši, un kuri – vairo kilogramus. Ķermeņa masas korekcija jāsāk ar zemas kaloritātes diētu.

A bowl of rice.
Diēta ir ārkārtīgi vienkārša – desmit dienām vajadzīgi 5 kg rīsu, 10 skābēti gurķi un svaigs ķiploks. Tas arī viss! Viltībiņa slēpjas procesā – kā to visu ēst.

Katru rītu novāra ½ kg rīsu (cenšoties tos nesavārīt), ļoti sīki sagriež vienu skābētu gurķi un iejauc putrā.

Kolīdz kuņģis prasa savu tiesu, ēd putru, cenšoties ar mēli sīkos gurķa gabaliņus savākt aiz vaiga. Iesākumā to izdarīt ir diezgan sarežģīti, bet ar laiku tas padodas itin veikli. Gurķa gabaliņi aiz vaiga jātur iespējami ilgāk.

Ja kāds no tiem nejauši tiek norīts, tūlīt pat jāuzēd daiviņa ķiploka.

Rezultāts: mīnus 1 kg dienā. Praktizēt šo diētu drīkst ne biežāk kā reizi pusgadā un ne ilgāk par 10 dienām.

Būtībā diēta nav tik nežēlīga, kā šķiet. Ja dienas laikā sagribas kaut ko citu – nav problēmu! Galvenais, neaizmirst desertā uzēst virsū vismaz pāris karošu rīsu un paturēt savāktos gurķa gabaliņus aiz vaiga ne mazāk kā 10 minūtes.

Woman in spa salon

4. Izdomājums: ja man būtu daudz naudas, es būtu slaida un stalta kā egle, jo tad varētu apmeklēt elitārus atveseļošanās klubus un dārgus skaistumkopšanas salonus.

Patiesībā: rūpēties par sevi var katra sieviete. Vaina nav naudā, bet gan vēlmē vienmēr būt formā un prasmē to panākt. Nauda ir tikai atruna.

Risinājums: daudz ko var izdarīt absolūti bez maksas. Kas liedz no rītiem nedaudz paskriet un pavingrot? Nebrauciet ar liftu, kāpiet kājām – tas aizvietos 10 minūšu ilgu nodarbību uz dārga trenažiera. Arī skrējiens uz vietas (10-15 minūtes 3 reizes nedēļā) palīdzēs veidot lielisku sportisko formu. Stundu ilga pastaiga ātrā tempā sadedzina 210. To visu un vēl daudz ko citu katra sieviete var darīt pati un par baltu velti. Galvenais ir gribēt, nevis meklēt aizbildinājumus.

5. Izdomājums: pie visa vainīga iedzimtība! Es nekad nebūšu slaida, jo arī mana māte un vecmāmiņa bija tuklas.

Patiesībā: Mūsdienās ir pierādīts, ka pat sliktu ģenētiku iespējams koriģēt. Mantojumā tiek nodota tikai nosliece uz tuklumu nevis liekais svars. Dzīvesveids un uzturs ķermeņa formas ietekmē ne mazāk kā iedzimtība. Bieži vien tuklu vecāku bērni no aptaukošanās cieš tikai tāpēc, ka tiek pārbaroti un jau kopš bērnības ir apguvuši vecāku kaitīgos ieradumus: ēst daudz un treknu. Tas viss problemātisko iedzimtību tikai pasliktina.

Risinājums: pats prātīgākais – mainīt kopš bērnu dienām pierasto ēdienkarti un sākt vingrot. Augums noteikti mainīsies uz labo pusi. Pat, ja tas nekļūs tik tievs un slaids kā adata, noteikti izskatīsities slaidāks un pievilcīgāks.

dieta_kuka

6. Izdomājums: ja uzturā varētu lietot tikai dabiskos produktus, nevis ķīmiju, sārņu uzkrātos mazāk, bet tie, kas ir, pazustu ātrāk.

Patiesībā: mūsdienās praktiski visos produktos, ko lietojam ikdienas uzturā, ir lielāks vai mazāks ķīmisko vielu daudzums. Konservanti, krāsvielas u.c. ir maizē, konditorejas izstrādājumos, sieros, desās utt. Pat tik vērtīgie augļi un dārzeņi „grēko” ar pesticīdiem un herbicīdiem. Citiem vārdiem sakot, grozies, kā gribi, no ķīmijas neizspruksi.

Risinājums: izeja tomēr ir. Proti, iespēju robežās kaitīgās vielas jācenšas neitralizēt. To darīt palīdz pētersīļi, sparģeļi, dilles un citi zaļumi, kas satur hlorofilu, jo tieši hlorofils ir tas, kas nodarbojas ar organisma attīrīšanu. Tāda pati iedarbība ir arī vitamīniem A, E, C un, protams, produktiem, kas tos satur. Īpaši aktīvs ir vitamīns E. Tāpēc ieteicams ēst diedzētus kviešu graudus, kur tā ir ļoti daudz.

7. Izdomājums: ja es nebūtu precējusies un man nebūtu bērnu, varētu vairāk laika veltīt savai Vese***ai, izskatam un augumam.

Patiesībā: ir ne mazums vientuļu un neprecējušos sieviešu, kas sev pilnībā atmetušas ar roku. Vaina nav ģimenē. Sieviete, kas sevi mīl un grib savā izskatā ko mainīt, laiku vienmēr atradīs.

Risinājums: viens no variantiem ir – padarīt ģimeni par domubiedriem un kopīgi izdomāt kādu atveseļošanās programmu, kas ne tikai stiprinās veselību, bet arī attiecības. Ja mājinieki pretojas, var sākt ar sevi, jo arī labi piemēri arī ir lipīgi.

8. Izdomājums: ja man būtu iespēja, es lietotu uzturā tikai dārgus, Vese***ai vērtīgus produktus.

Patiesībā: Vese***ai vērtīgie produkti nemaz tik dārgi nemaksā. Bietes, burkāni, kāposti un kartupeļi, sīpoli un ķiploki, rīsi un griķi, soja un zirņi… Tas viss ir nopērkams jebkurā gadalaikā. Toties dzīvnieku tauki, gaļa un konditorejas izstrādājumi, kas tieši veicina svara pieaugumu, ir krietni dārgāki. Dzīve ir pierādījusi pavisam ko citu: kolīdz parādās lieka naudiņa, sieviete gandrīz vai vienmēr cenšas nopirkt kaut ko garšīgu – torti, kūciņas, smalkmaizītes vai konfektes. To vietā iegādāties kivi, greipfrūtu vai citus augļus un ogas viņai vienkārši neienāk prātā.

Risinājums: jāpārvērtē sava ierastā ēdienkarte. Kaut vai tīras intereses var sastādīt to produktu sarakstu, kas lietoti aizvadītajā nedēļā un saskaitīt, cik tas viss maksājis. Tas palīdzēs noskaidrot gastronomiskās kaislības un atklāt tos produktus, kas „apēd” budžetu un bojā vidukli.

Izdomājums: nav vajadzības mocīt sevi ar diētām, ja nopērkami dažādi notievēšanas līdzekļi: ieņem tabletīti un – nekāda liekā svara.

Patiesībā: tiesa, šādu līdzekļu ir tik daudz, ka ne saskaitīt – katrs var izvēlēties atbilstoši savai gaumei un maciņa biezumam. Taču palīdz tie diemžēl ne vienmēr. Arī tad, ja līdzeklis izrādījies efektīvs, nav nekādas garantijas, ka tas neizraisīs atkarību, un, pārstājot tabletes (vai kapsulas) lietot, svars ātri vien atgriezīsies. Tā kā visi šie līdzekļi ir pietiekami dārgi, robs budžetā, protams, būs jūtams.

Risinājums: pareizāk ir konsultēties ar ārstu dietologu un strikti ievērot viņa ieteikto individuālo uztura režīmu, kā arī noskaidrot liekā svara cēloni (nepareiza vielmaiņa, mazkustīgs dzīvesveids utt.) un to novērst, nekā akli sekot piedāvājumu vilinājumiem. Un vienmēr paturēt prātā, ka brīnumlīdzekļu nav.

Leave a Comment