9 olu krāsošanas idejas, kuras tev noteikti jāpamēģina šogad!

 

Mozaīka

Nesatraucies, ja kādai no olām vārīšanās laikā saplīst čaumala. To olu var nolobīt un čaumalas pielīmēt ar pārtikas līmi pie veselas olas, lai tās čaumala izskatītos pēc mozaīkas.

Sūnas

Nebaidies dekorēt olas ar dabas materiāliem. Notīri un izžāvē sūnas vai ķērpjus un ar pārtikas līmi pielīmē pie olām.

Krāsu dažādība

Krāsot olas ar pārtikas krāsvielām ir pilnīgi droši. Uzpilini kādu no pārtikas krāsvielām uz papīra dvieļa loksnītes un sāc atstāt nospiedumus uz olām. Ja kombinēsi vairākas krāsas, tad olas sanāks daudz interesantākas.

Lasi vēl: Ēd un neskaiti kalorijas, viss ir zem kontroles

Vainadziņi

Olas īpaši piemīlīgi izskatīsies ar miniatūriem vainadziņiem. Vari izmantot gan svaigus vai kaltētus dekoratīvos ziediņus, gan mākslīgos. Uzpin no tiem vainadziņus un uzliec olām “galvā”. Akcentam vari olām uzzīmēt sejiņas.

Cukura lodītes

Ar krāsainajām cukura lodītēm dekorētas olas izskatās īpaši oriģinālas. Dažādībai vari nopirkt gan cukura kristāliņus, gan lodītes, kas domātas konditorejas izstrādājumu dekorēšanai. Noklāj visu olu ar pārtikas līmi un “izrullē” to caur cukura lodītēm vai kristāliem tā, lai ola būtu vienmērīgi noklāta.

Ziedi

Ja vēlies pieskaņoties pavasarim, tad olas, kas dekorētas ar kaltētiem ziediem vai uz kurām uzzīmēti ziedi, izskatīsies pavisam netradicionāli. Olas krāsot gan labāk būs ar guaša, nevis akvareļu krāsām, jo akvareļu krāsas var iesūkties čaumalā un nokrāsot olas baltumu. Ziedu līmēšanai izvēlies pārtikas līmi.

Kaligrāfija

Netradicionāli izskatīsies arī olas, uz kurām būs jauki novēlējumi skaistā rokrakstā. Ja esi pievērsusies kaligrāfijai, tad tev šis izdosies īpaši labi!

Tetovējumi

Ja tev mājās ir saglabājušies zelta un sudraba tetovējumi no pagājušās vasaras festivālu laika, tad liec tos lietā, lai izdekorētu olas. Pielīmē olām tos tieši tāpat, kā būtu darījusi uz savas ādas.

Avots: housebeautiful.com

Leave a Comment