Vasaras ārstnieciskie augi: kādus augus vākt no 2023. gada jūnija līdz augustam

Vasara rit pilnā sparā, kas nozīmē, ka ir pienācis laiks vākt ārstniecības augus. 2023. gadā ikviens varēs uzkrāt smaržīgos ārstniecības augus, kas palīdzēs stiprināt imunitāti, mazināt trauksmi un depresiju.

Vasaras dabas dāvanu vākšana ir aizraujoša nodarbe, kas ietver ne tikai ārstniecības augu vākšanu, bet arī klusas sēņu medības, kā arī ogu lasīšanu. Eksperti piedāvā iepazīties ar galvenajiem augiem, kurus var savākt trīs vasaras mēnešos, novākt ziemai un  pagatavot ikdienas lietošanai. Neaizmirstiet par drošības pasākumiem, jo ​​daži augi var izraisīt alerģiskas reakcijas vai nav piemēroti lietošanai pārtikā citu iemeslu dēļ.

Jūnijs

Vasaras sākums ir šādu augu vākšanas laiks: oregano, asinszāle, citronliāna, ārstniecības rūgtene, parastais stārķa spārns, baltā akācija, alvejas koks, mazā kapmirte, vībotne, segliņi, bērzs.

Lasi arī: Ar īpašu satraukumu šogad gaidu vasaras saulgriežus. Dziedniece man pastāstīja par spēcīgu rituālu, lai piesaistītu finansiālo veiksmi un veiksmi citās dzīves sfērās.

Jūlijā

Vasaras vidū ievāc šādus garšaugus: rudzupuķes, kumelītes , kliņģerītes, nātres, avenes (lapas un svaigus dzinumus), zemenes, stīpiņu, ceļmallapu, piparmētru, pelašķu, saldo āboliņu, kosu, timiānu, vērmeles, cigoriņu, nemirstīgo. , Moldāvu čūskagalva, ārstnieciskais izops, citronu kaķumētra, liepa, dārza majorāns.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment