Kā noņemt tauku traipus no svētku galdauta un auduma salvetēm: pārbaudītas metodes

Taukaini traipi uz galdauta – tas nav spriedums. Galvenais ir laicīgi sākt tos likvidēt.

Svētku mielasti bieži vien atstāj ne tikai labas atmiņas, bet arī pēdas uz galdauta, īpaši taukainus traipus, kuru likvidēšana var šķist grūts un neiespējams uzdevums.

Iepriekšēja apstrāde

Vispirms ar papīra dvieli maigi noņemiet lieko tauku kārtiņu, uzmanoties, lai traips netiktu izstiepts. Tad apkaisiet traipu ar talku, kukurūzas cieti vai bērnu pulveri, kas absorbēs taukus. Atstājiet to uz 15-20 minūtēm, pēc tam uzmanīgi noņemiet pūderi.

Veļas ziepju izmantošana

Uzklājiet mazliet veļas ziepju tieši uz traipa un atstājiet to uz kādu laiku. Pēc tam maigi berzējiet traipa vietu un pēc tam noskalojiet ar aukstu ūdeni.

Trauku mazgāšanas līdzekļa izmantošana

Trauku mazgāšanas šķidrums ir efektīvs arī pret tauku traipiem. Uzklājiet nelielu traipa daudzumu uz traipa, maigi berzējiet un atstājiet to uz 5-10 minūtēm. Pēc tam noskalojiet traipu vietu ar siltu ūdeni.

Etiķa un sodas izmantošana

Sajauciet vienādās daļās etiķi un ūdeni, uzklājiet šķīdumu uz traipa. Pēc tam uz apstrādātās vietas uzkaisiet nedaudz cepamās sodas un viegli berzējiet ar birstīti. Pēc tam noskalojiet ar aukstu ūdeni.

Lasi vēl: Psihologs atklāj, kāpēc priekšnieks atsakās paaugstināt algu

Mazgāšana veļas mašīnā

Pēc traipu iepriekšējas apstrādes izmazgājiet galdautu veļas mašīnā, izmantojot labas kvalitātes veļas pulveri. Izvēlieties programmu maigiem audumiem un pievienojiet papildu skalošanas līdzekli.

Žāvēšana un gludināšana

Pēc mazgāšanas nežāvējiet galdautu veļas žāvētājā, bet pakariniet to ārā. Pirms gludināšanas pārliecinieties, ka traipu vairs nav, jo augsta gludekļa temperatūra var noņemt traipa paliekas.

 

Leave a Comment