Psihologs atklāj, kāpēc priekšnieks atsakās paaugstināt algu

Pirms runāt ar priekšnieku par algas paaugstināšanu, jums vajadzētu apsvērt savus argumentus.

Ja darbinieks uzskata, ka ir pienācis laiks apspriest ar priekšniecību algas paaugstināšanu, viņam būtu iepriekš jāpārdomā saruna. Ir svarīgi pārliecināties, ka argumentiem par labu algas palielināšanai ir stabils pamats. Ar šo padomu dalījās psiholoģe Anna Granta.

Pēc viņas domām, ir svarīgi pēc iespējas apdomīgāk izvērtēt savus sasniegumus un nemēģināt piedēvēt sev neesošas uzvaras.

“Pirmkārt, ir nepieciešams orientēties savu kompetenču līmenī un sevis kā speciālista vērtībā darba tirgū. Kļūda, ko pieļauj daudzi cilvēki, ir augstprātība un savas profesionalitātes pārvērtēšana. Šādā gadījumā lūgums palielināt algu pārvēršas par prasību un šantāžu,” skaidro psiholoģe.

Lasi vēl: Kā izcept patiesi garšīgu cūkgaļu: noslēpums ir marinādē

Ir svarīgi spēt pamatot savu vērtību darba devējam, turpina Granta. Ja priekšnieki redzēs, ka jūsu darbs nes augļus, būs daudz vieglāk saņemt atalgojumu, ko esat pelnījis algas palielinājuma veidā.

Granta nobeidz, norādot, ka labāk ir negaidīt līdz uzņēmuma nākamā gada budžetam, bet par atalgojuma paaugstināšanu runāt jau iepriekš.

Leave a Comment