Šīs 10 profesijas tuvākajā nākotnē var izzust. Pārbaudiet, vai sarakstā nav iekļauta arī jūsu profesija

Daži lieli uzņēmumi jau tagad veiksmīgi izmanto mākslīgo intelektu, un drīz tas tiks izmantots vēl vairāk.

Personāla un IT eksperti apgalvo, ka straujā mākslīgā intelekta, piemēram, ChatGPT, attīstība neizbēgami ietekmēs nodarbinātības modeļus. Daži lieli uzņēmumi jau tagad veiksmīgi izmanto mākslīgo intelektu. Par to raksta Business Insider, kas ir viens no vadošajiem medijiem pasaulē.

Kādas profesijas var izzust tuvākajā nākotnē

Uzņēmums Amazon pozitīvi novērtēja ChatGPT efektivitāti klientu pieprasījumu apstrādē un izmantoja šo neironu tīklu mācību materiālu un uzņēmuma stratēģijas izstrādē.

Turklāt gan Amazon, gan IBM kopā ar Lielbritānijas telekomunikāciju uzņēmumu BT Group ir samazinājuši dažas darbavietas, pamatojot to ar mākslīgā intelekta ieviešanu.

Saskaņā ar Goldman Sachs pētījumu ģeneratīvie mākslīgā intelekta rīki varētu ietekmēt vairāk nekā 300 miljonus darbinieku visā pasaulē, izraisot būtiskas izmaiņas darba attiecību struktūrā.

McKinsey analīze liecina, ka līdz 2030. gadam tikai ASV vien gandrīz 12 miljoniem cilvēku nāksies mainīt darbu, daļēji mākslīgā intelekta ieviešanas dēļ.

Business Insider veiktajā pētījumā, kurā piedalījās eksperti no dažādām ekonomikas jomām, ir apzinātas desmit profesijas, kuras tuvākajos gados varētu aizstāt mākslīgais intelekts.

To vidū ir IT speciālisti (maketētāji, programmētāji, datu analītiķi), plašsaziņas līdzekļu pārstāvji (reklāmdevēji, žurnālisti), juristi, mārketinga analītiķi, skolotāji, finanšu konsultanti, tirgotāji, grafiskie dizaineri, grāmatveži un atbalsta speciālisti.

Lasi vēl: Grīda spīdēs tīra vairākas dienas: neliels triks, par kuru zina tikai daži cilvēki

Rezumējot

Eksperti uzsver, ka mākslīgā intelekta priekšrocība salīdzinājumā ar cilvēkiem šajās jomās ir ātra liela teksta un datu apjoma apstrāde, kā arī spēja mācīties un ģenerēt saturu pēc konkrētiem pieprasījumiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka mākslīgais intelekts nepaliks pilnībā bez speciālistu uzraudzības, bet divi vai trīs programmētāji varēs tikt galā ar nosacītu projektu, kurā iepriekš bija iesaistīti desmit programmētāji, un finanšu un juridiskās firmas varēs atteikties no daudzām jaunāko palīgu pozīcijām.

 

Leave a Comment