Spāņu šašliks pēc oriģinālās receptes: kā garšīgi pagatavot cūkgaļu

“Carne fiesta” – viens no populārākajiem Kanāriju virtuves ēdieniem. Un šie cūkgaļas šašliki iznāk neticami garšīgi.

Šašliku jeb grilētu gaļu gatavo visā pasaulē. Un “Carne Fiesta” ir tradicionāls Spānijas un Kanāriju virtuves ēdiens. To parasti pasniedz ar kartupeļu biezeni.

Lai pagatavotu “ballīšu gaļu” (tā burtiski tulkojumā ir “Carne fiesta”) vistradicionālākajā stilā, sagrieziet gaļu kvadrātos, sagatavojiet marinādi un labi apsmērējiet gaļu. Gaļu atstāj marinēties uz dažām stundām, vēlams uz nakti, lai koncentrētu garšu, un pēc tam to apcep lielā daudzumā eļļas.

Bet to var arī grilēt vai cept cepeškrāsnī, lai samazinātu tauku daudzumu.

Sastāvdaļas

1 kg cūkgaļas

50 g olīveļļas

1 piliens etiķa

1 tējkarote saldās paprikas

6 ķiploka daiviņas

1 tējkarote oregano

2 lauru lapas

½ tējkarotes timiāna

1 kajēnas pipari

½ glāzes baltvīna

Sāls; dažādi dārzeņi, sīpoli, kabači, kabači, tomāti utt. pēc garšas

Pagatavošana

Gaļu notīriet no taukiem un sagrieziet aptuveni 2 vai 3 cm lielos kvadrātos. Gaļu pārkaisa ar oregano un timiānu. Nomizotu ķiploku sasmalcina, pievieno garšvielas, uz pusēm sagrieztu papriku, etiķi, eļļu, sāli un vīnu un labi samaisa.

Gaļu pārlej ar marinādi, pārklāj ar vāku un ievieto ledusskapī. Atstāj marinēties vismaz uz 3-4 stundām vai labāk uz nakti. Dārzeņus sagriež kvadrātiņos, kas ir apmēram tikpat lieli kā gaļa.

Saliek šašliku, uz katra iesma pārmaiņus uzliekot gaļas gabaliņu ar kādu no dārzeņiem. Atstājiet nelielu atstarpi starp dārzeņu gabaliņiem un gaļu, lai tie labi izceptos.

Grilējiet šašliku uz grila, apgriežot tos tā, lai tie būtu labi apcepušies no visām pusēm. Virsū pasniedz ar svaigi sasmalcinātiem pētersīļiem un pievieno kartupeļus vai to biezeni.

Izvēlieties sev tīkamākos dārzeņus, tos, kas jums ir mājās, vai tos, kas ir sezonā. Ja izmantojat koka iesmus, lai tie nesadegtu no karstuma, pirms kebaba pagatavošanas tos samitriniet. Šo ēdienu var pagatavot arī cepeškrāsnī.

 

Leave a Comment