Miljardieris Bafets atkal pārdod Bank of America akcijas aptuveni 845 miljonu ASV dolāru vērtībā

Miljardiera Vorena Bafeta uzņēmums Berkshire Hathaway atkal ir samazinājis savu līdzdalību Bank of America (BofA), pārdodot akcijas aptuveni 845 miljonu ASV dolāru vērtībā, liecina piektdien iesniegtie regulatora dati.

Konglomerāts, ko vada viens no pasaulē cienījamākajiem investoriem, kopš jūlija septiņās akciju pārdošanas kārtās ir atsavinājis otrās lielākās ASV bankas akcijas vairāk nekā 6 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Berkshire atklāja, ka laikā no 28. augusta līdz 30. augustam tas ir pārdevis aptuveni 21,1 miljonu bankas akciju.

Faktiski, “Berkshire Hathaway”, Vorena Bafeta vadītā kompānija, ir viena no lielākajām “Bank of America” akcionārēm, un pēdējo gadu laikā Bafets ir aktīvi ieguldījis šajā bankā, norādot uz savu ilgtermiņa uzticību tai. Bafets parasti ir pazīstams ar savu ilgtermiņa ieguldījumu stratēģiju, un viņa ieguldījumi “Bank of America” ir bijuši nozīmīga daļa no viņa portfeļa.

Bafets sāka investēt bankā 2011. gadā, kad Berkshire iegādājās priviliģētās akcijas 5 miljardu ASV dolāru vērtībā. Šis pirkums apliecināja viņa uzticību izpilddirektora Braiena Moinihana spējai atjaunot kreditora veselību pēc 2008. gada finanšu krīzes.

93 gadus vecais Bafets 2023. gada aprīlī telekanālam CNBC sacīja, ka Moinihans viņam “ārkārtīgi patīk” un viņš tobrīd nav vēlējies pārdot bankas akcijas.

BofA akcijas šogad līdz šim ir uzrādījušas 21% pieaugumu, salīdzinot ar 22,6% pieaugumu S&P 500 banku indeksā, kas seko līdzi lielās kapitalizācijas banku sniegumam.

2024.gadā Berkshire Hathaway ziņoja par ievērojamiem finanšu rezultātiem, otrajā ceturksnī palielinot darbības ienākumus par vairāk nekā 15 % – līdz 11,6 miljardiem ASV dolāru. Šo pieaugumu galvenokārt noteica ieguvumi apdrošināšanas parakstīšanas biznesā, kurā bija vērojami labāki rezultāti, pateicoties zemākām atlīdzību izmaksām un mazākiem ar katastrofām saistītiem izdevumiem.

Uzņēmums arī nonāca ziņu virsrakstos, kļūstot par pirmo ASV uzņēmumu, kas nav tehnoloģiju uzņēmums, kura tirgus vērtība sasniegusi 1 triljonu ASV dolāru, jo tā akcijas šogad pieauga par 30 %, pārsniedzot S&P 500 18 % pieaugumu.

Turklāt Berkshire Hathaway skaidras naudas rezerves otrā ceturkšņa beigās sasniedza rekordlielu līmeni – 276,9 miljardus ASV dolāru, no kuriem lielākā daļa ir ieguldīta ASV Valsts kases parādzīmēs.

 

Leave a Comment