Omītes mīļākā recepte: Ceptas tītara ciskas ar garšaugiem

Dažādu svētku priekšvakarā pie manis vairākkārt ieradās draugi un paziņas, kas dedzīgi vēlējās pagatavot veselu tītaru.

Taču, zinot, ka mūsu veikalā tiek pārdoti patiesi milzīgi liemeņi, kuru svars ir vismaz 7 kilogrami, man bija skaidrs, ka ar tādu porciju mēs būsim nodrošināti vismaz uz nedēļu.

Tāpēc es nolēmu pieiet šim jautājumam pragmatiskāk un izšķīros par kompakto versiju – tītara lielo augšstilbu. Šoreiz man paveicās atrast ideālu 1,2 kilogramu eksemplāru, kas ir izcils izmērs, lai pabarotu četrus izsalkušus cilvēkus.

Un, jāatzīst, tas ir lielisks risinājums, ja meklējat kaut ko garšīgu un sātīgu svētku galdam. Tītara augšstilbs ir ne tikai pietiekami liels, lai apmierinātu visus viesus, bet arī vieglāk pagatavojams un nav nepieciešams tik daudz laika kā vesela putna cepšanai.

Turklāt tas ļauj izvairīties no riska, ka gaļa varētu izcepties nevienmērīgi, kas bieži vien gadās ar veselu tītaru. Izvēloties šo gaļas gabalu, es zināju, ka varēšu pārsteigt viesus ar sulīgu, garšvielām bagātu un kraukšķīgu garoziņu pārklātu tītara augšstilbu.

Šī izvēle man ļāva radīt svētku ēdienu, kas ir vienlaikus garšīgs un efektīvs. Tas ir lieliski piemērots gan kā karstais ēdiens lielākai svinību maltītei, gan kā centrālais ēdiens svētku galdā.

Atliek tikai pievienot dažus garnīrus un dzērienus, lai izveidotu pilnvērtīgu un svinīgu maltīti, kas iepriecinās ikvienu viesi.

Sastāvdaļas 4 porcijām :

1 liels tītara ciskas (vai 2 mazākas) 1 kilograms sviests 3 ēd.k. citronu sula 1 ēd.k. malta paprika 1 tējk. malta ingvera 1/2 tējk. maltais muskatrieksts 1/4 tējk. malta lauru lapa 1/4 tējk. malti kajēnas pipari 1/8 tējk. zemes krustnagliņas 1/4 tējk. zemes kardamons 1/2 tējk. malti melnie pipari 1/2 tējk. sāls pēc garšas

Ēdienu gatavošanas recepte :

Mīkstinātu sviestu sajauc ar citronu sulu un garšvielām (izņemot sāli).

Nomazgājiet tītara augšstilbu un nosusiniet ar papīra dvieļiem. Sāls un pipari. Ieduram pirkstus zem ādas tā, lai atdalītu ādu no gaļas, bet nenoņemam. Iegūto kabatiņu pārziež ar sviesta un garšvielu maisījumu. Pēc tam ieeļļojiet visu augšstilbu no ārpuses.

Liek cepamajā traukā un liek līdz 230 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz miza ir kraukšķīga un no naža caurdurta gabala biezākajā vietā tek dzidra sula, apmēram 40 minūtes (var aizņemt vairāk vai mazāk laika atkarībā no gurnu izmēri). Pārvietojiet augšstilbu uz šķīvja, pārklājiet ar foliju un ļaujiet atpūsties istabas temperatūrā apmēram 10-15 minūtes. Pēc tam sagriež šķēlēs un pasniedz.

Leave a Comment