Top produkti rudens/ziemas sezonai

Ikviena cilvēka ikdienas ķermeņa un ādas kopšanas rutīna atšķiras. Cilvēki izmanto dažādus līdzekļus, produktus un aromātus, kas ir īpaši pielāgotas viņu ādas problēmām un gaumei.

Nav noslēpums, ka saules aizsargkrēmu lietošana ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā aizsargāt ādu no ultravioletā (UV) starojuma kaitīgās ietekmes. Tomēr, neskatoties uz to ārkārtīgi svarīgo nozīmi, pretiedeguma līdzekļi bieži tiek ignorēti. Iepazīsimies ar top produktiem, kas piemēroti ķermeņa kopšanai rudens/ziemas sezonā.

Rudens/ziemas aromātu tendences

Mainoties sezonām, mainās arī aromātu izvēle, atsaucoties uz laikapstākļiem, vēsajiem vakariem un dzestrajiem rītiem. Vēsākos mēnešos smaržas ar nomierinošām, siltākām notīm kļūst aktuālākas. Piemēram, smaržas Armani My Way ir ideāls rudens aromāts, kas pavieno ziedu un koka notis un radot mājīgu, siltu atmosfēru. Citas sastāvdaļas aromātos, kas ir, lieliski piemērotas, rudens sezonai ir muskatrieksts, dzintars un kanēlis.

Būtiski līdzekļi rudens sezonā

Kā jau tika minēts augstāk, gada vēsākajos mēnešos ir svarīgi pievērsts pastiprinātu uzmanību ādas kopšanai un izmantot produktus, kas ir barojoši.

 

Bagātīgi krēmi – ikdienā izvēlieties barojošu, bagātīgu sejas un ādas krēmu, lai cīnītos ar sauso gaisu un skarbajiem laikapstākļiem. Izvēlieties produktus, kas satur hialuronskābei vai keramīdu, kas dziļi mitrina ādu.

Mitrinoši serumi – rudeni ir ļoti svarīgi izmantot mitrinošu serumu, piemēram, produktus, kas satur B5 vitamīnu.

Pīlingi – gaisam kļūstot vēsākām arī āda paliek bālāka un neveselīgākā, jo tajā uzkrājās atmirušās ādas šūnas. Maigs pīlings var saglabāt ādu skaistu un maigu visa gada garumā.

Aromātiski ķermeņa losjoni – rudens sezonā ieteicams izmantot barojošus ķermeņa losjonus ar aromātu, lai nodrošinātu pienācīgu ādas mitrināšanu un jauku smaržu visas dienas garumā. Izvēlieties losjonus ar siltiem, sezonāliem aromātiem, piemēram, vaniļa vai sandalkoks.

SPF līdzeklis – lai gan rudens un ziemas sezonā būtiski samazinās saules gaisma, tas nenozīmē, ka nav nepieciešams lietot saules aizsargkrēmus. Nelabvēlīgie UV stari var radīt ādas bojājumus arī aukstā un mākoņainā laikā, tāpēc, rūpēsimies par savu ādu visa gada garumā.

Saules aizsargkrēmu priekšrocības

Saules aizsargkrēmu lietošanai ir daudz dažādu priekšrocību:

Samazina kancerogēno ietekmi – saules aizsargkrēmu lietošana palīdz samazināt ādas vēža risku, tostarp melanomu, bazālo šūnu karcinomu un plakanšūnu karcinomu. UV starojums ir labi zināms un izpētīts kancerogēns, un sauļošanās līdzekļu lietošana ievērojami samazina šo vēža attīstības iespējamību.

Samazina priekšlaicīgu novecošanos – saules aizsargkrēmi palīdz aizsargāt ādu no UV izraisītiem bojājumiem, kas paātrina ādas novecošanās procesu. Aizsargājot ādu no kaitīgiem stariem, saules aizsargkrēms novērš grumbu, smalku līniju un plankumu rašanos, saglabājot jauneklīgu izskatu.

Novērš hiperpigmentāciju – sauļošanās krēmi palīdz novērst tumšus plankumus un nevienmērīgu ādas toni, ko izraisa saules iedarbība.

Atbalsta ādas veselību – sauļošanās līdzekļi palīdz saglabāt ādas dabisko barjeru un mitrināšanu. Novēršot UV staru radītos bojājumus, tiek atbalstīta vispārējā ādas veselība un novērstas tādas problēmas kā sausums un kairinājums.

Kā efektīvi uzklāt un lietot sauļošanās līdzekļus?

Uzklājiet bagātīgi – izmantojiet pietiekamu daudzumu produkta gan ķermenim, gan sejai, lai nodrošinātu pilnvērtīgu aizsardzību.

Uzklājiet 15–30 minūtes pirms saules iedarbības – sauļošanās līdzeklim ir nepieciešams laiks, lai tas iesūktos ādā un spētu nodrošinātu aizsardzību.

Regulāri uzklājiet atkārtoti – sauļošanās līdzekli ieteicams atkārtoti uzklāt uz ādas ik pēc divām stundām. Pat ūdensizturīgi saules aizsarglīdzekļi laika gaitā zaudē efektivitāti.

Uzklājiet aizsarglīdzekli uz visa ķermeņa – uzklājiet saules aizsargkrēmu uz visa ķermeņa, ieskaitot ausis, pakauša daļu un pēdu augšdaļu. Šīs vietas bieži tiek atstātas novārtā, taču tās ir vienlīdz jutīgas pret saules iedarbību.

Izmantojiet sauļošanās līdzekli katru dienu – pat mākoņainās dienās vai atrodoties telpās pie atvērtiem logiem, UV stari var tomēr radīt bojājumus ādai. Iekļaujiet sauļošanās līdzekli ikdienas ādas kopšanas rutīnā.

 

Ikviena ķermeņa kopšanas rutīna ir atšķirīga un individuāla, it īpaši mainoties sezonām. Rudens un ziemas sezonā ieteicams pievērst uzmanību ādas mitrināšanai un barošanai, lai cīnītos pret sausāku ādu. Tomēr, nereti tiek aizmirsts par vienu nozīmīgu skaistumkopšanas produktu – smaržām. Vasarai piestāv gaisīgas, vieglas smaržas ar ziedu aromātu, savukārt ziemā un rudens periodā ieteicams izvelēties siltākus, nosvērtākus un dziļākus aromātus.

 

Leave a Comment