Zviedrijas Volvo paziņoja, ka vadības pārkārtojumu dēļ, samazinoties elektromobiļu pieprasījumam, no amata atkāpjas izpilddirektora vietnieks

Zviedrijas autobūves uzņēmums Volvo Cars paziņoja, ka izpilddirektora vietnieks Bjorns Annvalls atkāpsies no pašreizējā amata, veicot vadības pārkārtošanu, kuras mērķis ir palielināt vienkāršību un sadarbību organizācijā.

Tas notika neilgi pēc tam, kad Volvo Cars atteicās no tuvākajā laikā izvirzītā mērķa pārdot tikai elektrotransportlīdzekļus (EV), norādot uz nepieciešamību būt “pragmatiskam un elastīgam”.

Pašlaik automobiļu nozare ceļā uz pilnīgu elektrifikāciju saskaras ar virkni problēmu, tostarp ar pieejamu modeļu trūkumu, lēnāku uzlādes punktu ieviešanu, nekā gaidīts, un Eiropas tarifu ietekmi uz Ķīnā ražotiem elektromobiļiem.

“Strauji mainīgajā pasaulē mums ir jānodrošina, lai mūsu organizācija būtu gatava pārvarēt arvien sarežģītākos tirgus apstākļus,” rakstiskā paziņojumā norāda Volvo Cars izpilddirektors Džims Rovans. “Tagad mēs pārgrupējam mūsu komercdarbības vadības komandu, koncentrējoties uz to, lai padarītu Volvo Cars vēl spēcīgāku, palielinot ātrumu un efektivitāti.”

Annvalls, kurš pašlaik pilda Volvo Cars komercdirektora un izpilddirektora vietnieka pienākumus, drīzumā atkāpsies no sava amata un atbalstīs uzņēmuma struktūras reorganizāciju, pirms spers nākamo soli ārpus uzņēmuma, paziņoja uzņēmums.

Dažas no pārējām Volvo Cars paziņotajām vadības izmaiņām ietver plānus, ka par uzņēmuma starptautisko tirgu prezidentu kļūs Areks Nowinski, par klientu pieredzes un mārketinga vadītāju – Gretčens Saegh-Flemings, bet par globālās komercdarbības vadītāju – Oskars Bertilsons Olsborgs.

Volvo Cars paziņoja, ka Volvo Cars veic šos pasākumus, lai risinātu problēmas, ar kurām saskaras autobūves nozare, piemēram, ģeopolitiskās un makroekonomiskās nenoteiktības, tirgus noskaņojuma, straujo tehnoloģiju pārmaiņu un piegādes ķēžu radītās grūtības.

Volvo Cars, kas pieder Ķīnas Geely Holding, septembra sākumā atteicās no sava plāna līdz 2030. gadam pārdot tikai elektriskos automobiļus. Uzņēmums, kas bija viens no pirmajiem vecajiem autoražotājiem, kurš solīja pilnībā pāriet uz elektriskajiem automobiļiem, tolaik paziņoja, ka tas joprojām plāno ilgtermiņā kļūt par pilnībā elektrisko automobiļu ražotāju.

Šis solis nozīmē, ka Volvo Cars seko citu nozares dalībnieku pēdās, mazinot savas elektromobiļu ambīcijas. Vācijā bāzētie autoražotāji Mercedes-Benz Group un Volkswagen jau iepriekš ir paziņojuši par izmaiņām savās EV stratēģijās.

Uzsverot problēmas, ar kurām saskaras Volvo Cars elektrifikācijas ambīcijas, pagājušajā mēnesī Volvo Cars paziņoja, ka uzlādes infrastruktūras ieviešana ir bijusi lēnāka, nekā gaidīts, ka dažos tirgos ir atcelti valdības stimuli un papildu nenoteiktība, ko izraisīja nesen noteiktie tarifi elektriskajiem transportlīdzekļiem dažādos tirgos.

Volvo Cars norādīja, ka šie notikumi liecina, ka joprojām ir “nepieciešama stingrāka un stabilāka valdības politika”, lai atbalstītu pāreju no fosilā kurināmā.

Leave a Comment