Pārsteidzoši salāti svētku galdam! Maģiska garša, brīnišķīga produktu kombinācija
Lai gan svētki ir garām, salātus, manuprāt, var ēst katru dienu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
1.Liellopa mēle ir jāizvāra iepriekš. Katlā ieliek mēli, pievieno sīpolu, 2-3 lauru lapas. Tad ielej 50 ml sojas mērces un pievieno 2 šķipsniņas sāls. Ielej ūdeni, lai pilnībā pārklātu mēli. Vāra uz lēnas uguns 4 stundas, pēc tam liek zem auksta ūdens un tūlīt nomizo. Tad ievieto vēl karstā buljonā un atstāj uz nakti.
2.Sagatavo mērci salātiem. Traukā ievieto 1 lielu ķiploka daiviņu vai 2 mazas ķiploka daiviņas. Pievieno sasmalcinātas dilles, spinātus, 2 ēdamkarotes skāba krējuma un majonēzes, piparus un pārlej ar kukurūzas sulu. Izmantojot blenderi, saputo šķidrā masā. Pārbaudiet, vai mērce ir patiekoši sālīta. Mērce ir gatava.
3.Sagatavojiet sastāvdaļas. Kartupeļus sagriež mazos kubiņos. Katliņā ielej pietiekami daudz eļļas, lai kartupeļi peldētu. Cep, līdz izveidojas skaista, zeltaina garoziņa.
Tad eļļu notecina caur sietu un kastroli ar kartupeļiem liek atpakaļ uz plīts, pievieno pusi sasmalcināta sīpola, nedaudz sāls. Ielej ½ ēdamkaroti eļļas un cep dažas minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz kartupeļi ir gatavi. Atdzesē.
4.Izvāriet olas, atdzesējiet, nomizojiet, gareniski sagrieziet 2 gabalos. Gurķīšus sagriež mazos kubiņos. Tad sagriež mēli mazos kubiņos. Salikt visas salātu sastāvdaļas kopā. Traukā ielej pusi mērces, liek mēli, atdzesētus kartupeļus, kukurūzu, gurķus, olas. Pievieno 1-2 tējkarotes sinepju, nedaudz sasmalcinātu zaļo sīpolu, maurlokus.
Lasi vēl: Smalkas nianses, kuras jums būtu jāzina gatavojot cepeškrāsnī
Sastāvdaļas:
liellopa mēle – 200 g
kartupeļi – 2 gab.
sīpoli – 2 gab.
pipar gurķīši – 6-7 gab.
paipalu olas – 7-10 gab.
konservēta kukurūza – 5 ēd.k.
kukurūzas sula (no tās pašas bundžas)
skābais krējums – 2 ēd.k.
majonēze – 2 ēd.k.
spināti – 20 g
dilles – 50 g
ķiploki – 1-2 daiviņas
graudu sinepes – 1-2 tējk.
sojas mērce – 20 ml
maurloki (vai puravi)
piparu maisījums – ½ tējk.
lauru lapa – 2-3 gab.
sāls pēc garšas
eļļa – 2 ēd.k.
Samaisa, lai labi sajaucas. Vajadzības gadījumā pievieno vēl mērci. Labu apetīti!