Šajā receptē es jums pastāstīšu, kā pagatavot neparastus, garšīgus, izteiksmīgus mafinus, tās kļūs par galveno ēdienu bērnu ballītē vai parastā ģimenes tējas ballītē
Mazi, mīksti un gaisīgi kēksiņi, kas tiek cepti individuālās porcijās, parasti izmantojot speciālas mafinu cepšanas formas. Tie ir populāri deserti vai uzkodas, kas var būt gan saldi, gan sāļi, atkarībā no sastāvdaļām. Ieprieciniet savus draugus un ģimeni ar vienkāršu un vieglu cepšanu.
Mafini ir viegli pagatavojami un tiek cepti īsu laiku, parasti 15–25 minūtes. Tie ir lieliski piemēroti brokastīm, kafijas pauzēm vai kā deserti ballītēm. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Pirmais solis ir sagatavot miltu maisījumu. Šim nolūkam sajauc mandeļu miltus un kokosriekstu miltus, rūpīgi samaisa. Pievieno magoņu sēklas un cepamo sodu un vēlreiz visu samaisa.
Atsevišķā bļodā ieliek ceptu ābolu biezeni, olas un medu. Sakuļ ar mikseri, ja nav, tad ar putojamo slotiņu. Iegūto viendabīgo masu ielej miltu maisījumā. Rūpīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Uz smalkas rīves sarīvē nelielu daudzumu citrona miziņas, burtiski 1 tējkaroti un ievieto to mīklā. Mīklu maigi iepildiet kēksu formās un virsū ieklājiet nelielas vīģu šķēlītes vai rozīnes.
Lasi vēl: Kā pagatavot prosas putru kā bērnībā un vēl labāk – noslēpumi un padomi
Kēksiņus cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, 15-20 minūtes.
Sastāvdaļas:
ola – 2 gab.
medus – 150 g
mandeļu milti – 90 g
magones – 30 g
Soda – 2 tējk.
citrona miziņa – 10 g
vīģes vai rozīnes – 100 g
augu eļļa – 2 tējk.
cepti āboli – 100 g.
kokosriekstu milti – 50 g
Pēc izkārtošanas uz šķīvja gatavos smalkmaizītes var pārkaisa ar pūdercukuru un uzlej nelielu daudzumu medus. Lai labi garšo!