Ieteikumi, lai pagatavotu gaisīgu, bet tajā pašā laikā mitru biskvītu

Es dodu priekšroku šifona biskvītam, nevis klasiskajiem vaniļas sausajiem un maizes struktūras. Tas ir ļoti līdzīgs klasiskajam, bet, pateicoties sviesta piedevai, tas iznāk mitrāks un nav jāmērcē

Nesen gatavoju samta ābolu kūku. Tajā es izmantoju šifona biskvītu ar sviestu. Es jums pastāstīšu, kā pagatavot šifona biskvīta kūku.
Biskvītus gatavoju ar jaudīgu profesionālo mikseri, kas spēj saputot olas biezās putās. Ja jums nav šāda miksera, tad ritiniet uz leju līdz raksta apakšai, es jums pastāstīšu, kā pagatavot šādus biskvītus, ja jums ir tikai vienkāršs rokas mikseris.

Nepieciešams:

– sviests 40 g
– 5 olas
– cukurs 125 g
– milti 125 g
– citronu sula 20 ml
– sāls 1 g

1. Pirms biskvīta mīklas pagatavošanas es uzkarsēju cepeškrāsni un sagatavoju formu, kurā to cepšu. Manā gadījumā tā bija 24 cm diametra riņķa forma. Gredzena sieniņas es nekādi neapstrādāju, bet apakšējo daļu pārklāju ar foliju vai pergamenta papīru. Var izmantot arī cietu formu, bet noteikti pārklājiet to ar pergamenta papīru (gan apakšdaļu, gan sieniņas). Var izmantot dalītu formu, šajā formā es izklāju dibenu ar papīru.

2. Bļodā saputoju olas, pievienoju cukuru, sāli un citrona sulu. Sulas vietā var izmantot šķipsniņu citronskābes. Citronu sula ir vajadzīga, lai pārmāktu olu garšu biskvītā. Es nepievienoju nekādus aromatizētājus, bet šajā posmā var pievienot vaniļu un/vai citrona miziņu.

3. Es ievietoju visu ūdens peldē ar karstu ūdeni. Jūs vienkārši paņemat kādu katliņu un ielejat tajā karstu krāna ūdeni. Pēc tam ar rokām ar putojamo slotiņu maisīju olas, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis.

Šajā laikā olu masai jāsasilst līdz 30-40 °C temperatūrai. Tas ir svarīgi, ja esat izņēmuši olas no ledusskapja un gatavojat ar sviestu. Ja sviesta vietā izmantojat augu eļļu, olu masu nav nepieciešams karsēt.

4. Pēc tam olas saputojiet līdz biezām putām. Sāciet ar zemu miksera ātrumu un pēc tam pakāpeniski palieliniet ātrumu līdz maksimālajam. Ieberiet miltus olu maisījumā un samaisiet. To var izdarīt ar rokām vai ar mikseri. Pārliecinieties, ka nav sausu miltu gabaliņu. Es mīklai pievienoju izkusušo sviestu, izmantojot īpašu tehniku.

5.Vispirms atdzesētajam sviestam pievienoju nedaudz olu putu un samaisu. Šādā veidā sviests “izgaismojas”, un es ātri un uzmanīgi iemaisu šo maisījumu atlikušajā olu maisījumā. Šeit svarīgāk ir rīkoties ātri, nevis kvalitatīvi. No mijiedarbības ar sviestu olu putas sabrūk, un mīkla strauji zaudē tilpumu, tāpēc labāk atstāt nedaudz nesamaisītu, nevis pārāk ilgi maisīt.

6. Tūlīt ielej mīklu veidnē un cep 180 °C temperatūrā 20-25 minūtes. Cepeškrāsns režīms augšā + apakšā bez konvekcijas. Ja darbojas tikai viena puse, novietojiet to tālāk no sildelementa. Ja nepieciešams, var pat pārklāt ar foliju. Izcepto biskvītu pārbaudu ar iesmu un atstāju atdzist otrādi apgrieztu.

7.Kad veidne vairs nav karsta, izņemu un ietinu to folijā. Nogriež biskvītu no formas malām. Uzreiz pēc cepšanas ir ļoti grūti to glīti sagriezt, jo tas ir ļoti maigs. Ideāli, ja atstājat uz nakti atpūsties ledusskapī. Tomēr, ja jums to vajag steidzami, vienkārši atlieciet to malā, līdz būsiet pagatavojuši pārējās kūkas sastāvdaļas.

Kā pagatavot biskvītu kūku bez jaudīga miksera

Ja jums nav nekāda miksera, mans ieteikums ir pagatavot biskvītu, izmantojot cepamo pulveri. Šo metodi es iesaku izmantot, ja jums ir jebkāda veida elektriskais mikseris. Šī ir recepte, ko es izmantoju, lai pagatavotu smiltsērkšķu biskvītu kūkai.

– CO 4 olas
– sāls un/vai citronskābe
– cukurs 120 g
– milti 108 g
– ciete 12 g
– augu eļļa 30 g
– piens 30 g
– vaniļa

1. Pirms mīklas pagatavošanas es uzkarsēju cepeškrāsni un sagatavoju formu, kurā cepšu. Man bija 20 cm diametra riņķis, es to pārklāju ar foliju bez pergamenta papīra.

2. Atdalīju olas baltumos un dzeltenumos. Jūs nevēlaties, lai pat piliens dzeltenuma nokļūtu baltumā, tādēļ vislabāk ir strādāt ar katru olu pēc kārtas atsevišķā bļodā. Labākais un uzticamākais atdalīšanas rīks ir rokas. Vienkārši saplosiet olu bļodā un ar pirkstiem izņemiet dzeltenumu. Izmetiet to vienā bļodā, bet baltumu uzreiz pārlejiet bļodā, kurā putosiet baltumus.

3. Es pievienoju baltumiem cukuru, vaniļu, sāli un/vai citronskābi. Un saputo līdz stingrām putām. Sāku ar zemu miksera ātrumu, pēc tam pakāpeniski palielinot ātrumu. Izmantojot īpašu tehniku, apvienoju baltumus un dzeltenumus.

Vispirms dzeltenumiem pievienoju daļu sulīgo olbaltumvielu putu. Un tad šo maisījumu ļoti ātri iemaisu atlikušajā olbaltumu masā. Miltu un cietes maisījumu iesijāju olu maisījumā un samaisu. Ciete šajā gadījumā kalpos kā papildu stabilizators. Ja jūs uztrauc gaisīgums, vienmēr varat nelielu daļu miltu aizstāt ar cieti, tā palīdzēs padarīt biskvītu stabilāku.

4. Es sajaucu pienu ar augu eļļu un pēc tam pēc tās pašas īpašās tehnoloģijas iejaucu tos mīklā. Vispirms daļu mīklas pievieno sviestam. Šādā veidā sviests “atvieglojas”, un es ātri iemaisu šo maisījumu pārējā mīklā. Mēs to darām ar rokām, lai nezaudētu kontroli.

Svarīgāk ir rīkoties ātri, nevis kvalitatīvi. Olu putas sabrūk no mijiedarbības ar sviestu, un mīkla strauji zaudē tilpumu, tāpēc labāk ir atstāt nedaudz nesakultas, nevis pārāk ilgi maisīt.

Lasi vēl: Norvēģu salāti – alternatīva tradicionālajam rasolam

5. Tūlīt pārnes mīklu uz formu un cep 170 °C temperatūrā 35 minūtes. Cepeškrāsns režīms augšā + apakšā bez konvekcijas. Izcepto biskvītu pārbaudu ar iesmu un atstāju atdzist otrādi. Kad veidne vairs nav karsta, izņemu un ietinu to folijā.

Jebkurā no šiem paņēmieniem iegūsiet ļoti garšīgu, maigu un nedaudz mitru biskvītu. Būšu ļoti priecīga, ja komentāros rakstīsiet, kādu kūku jūs gatavojat kopā ar kādu no šiem biskvītiem. Lai izdodas!

Leave a Comment