Norvēģu salāti – alternatīva tradicionālajam rasolam

Piedāvāju vienkāršu un garšīgu salātu recepti, kas pēc sastāvdaļām atgādina rasolu, kas jau kļuvuši par mūsu svētku simbolu

Tie ir ļoti ātri pagatavojami, ar to pagatavošanu viegli tiks galā pat bērns. Turklāt ja esat no tiem, kam nepatīk katrus svētkus gatavot un ēst vienu un to pašu, tad šī recepte būs tieši laikā. Produktu daudzums ir norādīts 4 porcijām, jūs to varat mainīt atkarībā no situācijas. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Vāra olas, burkānus un kartupeļus, varat vienā katlā. Olu vārīšanas laiks ir 12 minūtes, dārzeņu – 20-25 minūtes. Pēc tam, kad tie atdzisuši (olas jāieliek aukstā ūdenī), visiem nomizo ādu un čaumalas.


Ābolu nomizo, pārgriež uz pusēm un izgriež serdi. Vienu pusi sagriežam mazos kubiņos, bet otru pagaidām atliekam malā – tā noderēs salātu dekorēšanai.

Vārītus dārzeņus, olas un zivis arī sagriež mazos kubiņos. Salāti nav kārtojami, tāpēc salātu kārtojumam salātu bļodā nav nozīmes. Kad visas sastāvdaļas ir sakārtotas kopējā bļodā, salātus var pārklāt ar majonēzi un samaisīt. Lai nesamīcītu kubiņus, mēs to darīsim ar cimdiem. Ja to nav, ņemam karoti vai lāpstiņu.


Vēlos piedāvāt skaistu šo salātu pasniegšanas variantu. Šim nolūkam mums būs vajadzīga puse zaļā ābola, zaļumi un majonēze maisiņā.
Salātus izkārtojam uz šķīvja ar iegarenu slīpumu.

Sagrieziet ābolu plānās šķēlītēs un ievietojiet tās 1 cm garumā pāri salātu traukam, it kā tās grieztu. Nogrieziet paciņā esošās majonēzes stūrīti tā, lai, izspiežot, izplūst neliela plāna strūkla – izspiediet mazliet izlases veidā uz salātu porcijas.

Lasi vēl: Populārs, mutē kūstošs cepums, ko var pagatavot pat iesācējs ēst gatavošanā

 

Sastāvdaļas:

olas – 6 gab.
zaļš ābols (ja ir cietāks, labāk ņemt to) – 1 gab.
burkāni – 1 gab. (liels)
kartupeļi – 4 gab.
lasis vai forele – 250 g
majonēze – 3 ēd.k.
Garšaugi pēc garšas un izvēles

Zaļumus varat izmantot, kā un kādus vien vēlaties – varat tos sasmalcināt vai vienkārši iespraust nelielu ķekariņu porcijas vidū. Tie izdotas ne tikai garšīgi, bet arī interesanti. Lai labi garšo!

Leave a Comment