Krēmīgās vistas zupas mājīgām ziemas pusdienām + vēl dažas receptes

Ziema ir laiks, kad gribas mājokļa siltumu un klusumu, tāpēc pagatavojiet sātīgu zupu un kas var būt mājīgāks par karstu vistas buljonu

Zupa ir ēdiens, kas ne tikai sasildīs aukstās dienās, bet arī iepriecinās ar savu maigo garšu. Turklāt mēdz teikt, ka tas ir lielisks līdzeklis pret vienmuļu ēdienu. Šajā rakstā atradīsi vairākas superīgas zupu receptes.

6 vistas zupas receptes mājīgām ziemas pusdienām

Pat tik vienkāršam un populāram ēdienam ir savi pagatavošanas noslēpumi. Buljona garšu var padarīt interesantāku, ja pielietosiet dažus trikus. Pirms pasniegšanas šķīvī pievienojiet nedaudz sviesta vai krējuma, lai zupa iegūtu maigāku garšu. Izmantojiet garšaugus un garšvielas, piemēram, rozmarīnu, timiānu, baziliku un pētersīļus, lai piešķirtu ēdienam sarežģītāku garšu.

Zupu vāriet uz lēnas uguns, lai tā būtu dzidra. Izmēģiniet buljonam pievienot nedaudz kurkumas, lai piešķirtu spilgtu krāsu un vitamīnu daudzumu. Lai pagatavotu bagātīgu vistas buljonu, labāk izmantot gaļu ar kauliem. Zupu labāk sālīt un garšvielas pievienot uzreiz pēc tam, kad ūdens ir uzvārījies.

Pat gatavu buljonu var atdzesēt, iepildīt nelielos traukos un sasaldēt. Un tad uz lēnas uguns atkausēt ledu, pievienot vārītu olu – un ātras pusdienas ir gatavas. Esam apkopojuši jums dažas populāras un interesantas receptes no dažādām kulinārijas tradīcijām. Jaukas jums pusdienas!

Vistas nūdeļu zupa

Klasisks gardums mājīgiem ziemas vakariem. Tiek uzskatīts, ka šai zupai piemīt kādas īpašības. Iespējams, tā ir leģenda, bet varbūt tas viss ir atkarīgs no cilvēka, kurš to pagatavoja.

Sastāvdaļas:

vistas gaļa (ar kauliem) – 600 g
sīpols – 1 gab.
burkāni – 1 gab.
olu nūdeles – 150 g
sāls – pēc garšas
malti pipari – pēc garšas
lauru lapa – 2 gab.
pētersīļi – 3 zariņi

Pagatavošana:

Vistas gaļu ievieto katliņā ar aukstu ūdeni un vara uz lēnas uguns 30 minūtes. Kad ūdens uzvārīsies, noņem putas, pievieno sāli un iecienītās garšvielas. Tikmēr sīpolus sagriež spalviņās, bet burkānus – ripiņās. Tos viegli apcep pannā un pēc tam pievieno vistas buljonam. Atstāj uz lēnas uguns vārīties vēl 30 minūtes.

Vistas gaļu sadaliet šķiedrās. Pievienojiet zupai daļu nūdeļu un ļaujiet vārīties vēl 5 minūtes (nākamreiz nūdeles vāriet atsevišķi sālītā ūdenī). Lejiet zupu porcijās un dekorējiet ar garšaugiem.

Tomātu zupa ar vistu un pupiņām

Šo zupu var izspēlēt interesantā veidā, ja pasniedziet to ar nachos vai taco tortiljām. Jums būs maza meksikāņu ballīte, kas uzlabos garastāvokli pat mākoņainākajā dienā.

Sastāvdaļas:

vistas gaļa (ar kauliem) – 400 g
kartupeļi – 2 gab.
baltās un sarkanās pupiņas – 200 g
sīpols – 1 gab.
tomāti – 3 gab.
tomātu pasta – 2 ēd.k. l.
konservēta kukurūza – 1 kārba
olīvas – 100 g
sāls, pipari – pēc garšas
itāļu garšaugu maisījums – pēc garšas
sīpollociņi – 2 zariņi
siers – 40 g

Pagatavošana:

Pupiņas uz nakti iemērc ūdenī. Vistas gaļu ielieciet katlā ar aukstu ūdeni un novietojiet uz lēnas uguns. Kad ūdens uzvārīsies, pievieno noskalotās pupiņas. Pieber nedaudz sāls un atstājiet uz stundu uz lēnas uguns vārīties. Kartupeļus sagriež šķēlītēs un liek zupā.

Tagad pagatavojiet biezeni. Lai to izdarītu, tomātus sablenderē blenderī. Sīpolu sagriež plānos puslociņos un liek uz pannas, apcep eļļā. Kad tas apbrūnējis, pievieno tomātus un tomātu pastu.

Notecina ūdeni no kukurūzas kārbas un pusi kukurūzas pārnes uz pannu. Tad pievieno olīvas, sāli, pārkaisa ar garšvielām. Ja patīk pikanta garša, var iebērt nelielu gabaliņu čili pipara. Ļauj sautēties dažas minūtes. Samaisiet buljonu ar tomātu maisījumu. Gaļu sadala šķiedrās. Atstāj vārīties uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Svaigus sīpollociņus sagriež un dekorēšanai sarīvē nedaudz siera.


Čikhirtma ar vistas gaļu

Tradicionālo gruzīnu zupu gatavo, pievienojot negaidītas sastāvdaļas – olas un rīsu etiķi. Un, pateicoties bagātīgajam buljonam un ķiplokiem, tā būs lielisks un izsmalcināts ēdiens!

Sastāvdaļas:
vistas gaļa – 400 g
sīpoli – 2 gab.
burkāni – 1 gab.
sviests – 20 g
kviešu milti – 2 ēd.k.
ķiploki – 3 daiviņas
olas – 4 gab.
rīsu etiķis – 2 ēd.k.
sāls – pēc garšas
koriandrs – 2 zariņi

Pagatavošana:

Vistas gaļu ievieto aukstā ūdenī un atstāj vārīties uz lēnas uguns stundu. Pieber sāli, pievieno vienu nomizotu sīpolu un burkānu. Šajā laikā plānās šķēlītēs sagriež vēl vienu sīpolu. Viegli apcep pannā ar sviestu. Pievieno nedaudz miltu, samaisa un ielej nelielu daudzumu buljona. Sarīvē ķiplokus, pievieno mērcei un atstāj uz 1-2 minūtēm.

Vistas gaļu sagriež šķiedrās. Sīpolu maisījumu ielej buljonā. Atsevišķā bļodā saputojiet olas un pēc tam tām uzmanīgi pievienojiet etiķi. Ielej maisījumu zupā un ļauj vārīties vēl 3-4 minūtes. Katru porciju vārītas čikhirtmas dekorējiet ar koriandru.


Zupas recepte ar pelmeņiem vistas buljonā

Aromātiska un sātīga zupa ar pelmeņiem garšos visai ģimenei. No buljona pagatavošanai izmantotās vistas gaļas var pagatavot salātus vai sātīgas uzkodas. Tādējādi uz galda būs uzreiz divi ēdieni.

Sastāvdaļas:

vistas gaļa (ar kauliem) – 600 g
kartupeļi – 3 gab.
burkāni – 1 gab.
sāls – pēc garša  garšas

Pelmeņiem:
Vistas olas – 1 gab.
kviešu milti – 6 ēd.k. l.
augu eļļa – 1 tējk.

Pagatavošana:

Vistas gaļu ievieto katlā ar aukstu ūdeni un vāra uz lēnas uguns apmēram 40 minūtes. Kartupeļus sagriež stienīšos, bet burkānus – ripiņās. Pēc 20 minūtēm pēc vārīšanas tos pievieno vistai, sāli, pievieno lauru lapu.

Pa to laiku ķerieties pie pelmeņu gatavošanas. Lai pagatavotu pelmeņus, dziļā bļodā liek olu, pievieno eļļu un pāris karotes miltu, sāli un samaisa. Tagad ielej 3 ēdamkarotes karsta vistas buljona. Uzmanīgi ieber atlikušos miltus un mīca mīklu (tai joprojām jābūt nedaudz šķidrai, kā biezas skāba krējuma masai).

Vistas gaļu izņem no buljona. To var izmantot citiem ēdieniem, piemēram, salātu pagatavošanai. Vai arī to izņemt un pievienot atpakaļ.
5-7 minūtes pirms gatavības ar tējkaroti iemaisiet buljonā pelmeņu mīklu, palieliniet karstumu līdz vidējam. Kad pelmeņi paceļas virsū – tie ir gatavi. Garnējiet smaržīgo zupu ar sasmalcinātiem zaļumiem un pasniedziet.

Vjetnamiešu pho zupa ar vistas gaļu

Neparasta vistas zupas recepte Āzijas gaumē. To pagatavo pavisam vienkārši, un tā kļūs par interesantu galda rotājumu.

Lasi vēl: Neparastais rasols – izmainot tikai vienu sastāvdaļu iegūstam pavisam jaunus salātus un garšu

Sastāvdaļas:

vistas gaļa – 500 g
rīsu nūdeles – 150 g
sarkanais sīpols – 0,5 gab.
sojas kāposti – 1 saišķis
citroni – 0,5 gab.
zivju mērce – 1 ēd.k.
piparmētras – 1 ķekars
čilli pipari – pēc garšas
sāls – pēc garšas
melnie pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Vistas gaļu ievieto katlā ar aukstu ūdeni un vāra 40 minūtes uz lēnas uguns. Pēc vārīšanas pievieno sāli un piparus. Atsevišķi vāra nūdeles 5-7 minūtes, un pa to laiku vistas gaļu sadala šķiedrās. Sarkano sīpolu sagriež plānās šķēlītēs.

Ielej buljonu ar vistas gaļu zupas bļodā. Ievietojiet nūdeles. Dekorē ar sarkano sīpolu un sojas kāpostiem. Pēc vēlēšanās pievieno ceturtdaļas citrona sulu un nedaudz aso čilli piparu. Ielej karoti zivju mērces vai terijaki mērces. Lai izceltu garšas nianses, virsū pārkaisiet svaigu piparmētru.

Leave a Comment