Ir daudz šo slaveno salātu recepšu, kur desu aizstāj ar gaļu, liellopa mēli, bet mēs iesakām izmēģināt ar vistas gaļu un garnelēm
Tas (rasols pats par sevi) ir tradicionāls ēdiens, īpaši populārs svētku laikā, piemēram, Ziemassvētkos, Līgo svētkos un citos ģimenes pasākumos. Tas ir salātu veids, kas gatavots no dažādām sastāvdaļām, kas tiek sagrieztas mazos kubiņos un sajauktas ar krējuma, majonēzes vai abu maisījumu.
Parasti galvenā sastāvdaļa ir vārīti kartupeļi, kas piešķir rasolam pamatīgu un maigu garšu. Vārītas olas – pievieno krēmīgumu un proteīnus. Marinēti gurķi – dod rasolam svaigumu un patīkamu skābumu. Mums vismīļākā recepte ir mazliet savādāka – ar garnelēm! Jau sen biju sapratusi, ka vista ļoti labi sader kopā ar garnelēm, kad kādā kafejnīcā ēdu vistas karbonādi ar garnelēm. Precīzas šīs receptes sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas metode:
Vistas gaļu pirms izvāra sālsūdenī, tad sagriež kubiņos. Olas sarīvē. Sagrieziet gurķus un sīpolus. Garneles izvāra un nepieciešams atstāt atstāt veselas. Iztīrīt, nomizot, bet negriezt gabalos.
Dziļā salātu bļodā sajauc visas sastāvdaļas, ieskaitot zaļos zirnīšus. Pievieno 3 ēdamkarotes majonēzes, nedaudz sāls un piparus. Pieliek nepilnu tējkaroti ar klasiskajām sinepēm. Bez kaudzes!
Ja jūs lietoja rasola majonēzi, tad sinepes nebūs nepieciešamas. Mazs ieteikums no manis – piespiediet nedaudz citrona sulu, tas dos papildus garšu un svaigumu šiem salātiem.
Lasi vēl: Norvēģu salāti – alternatīva tradicionālajam rasolam
Sastāvdaļas:
vārīta vistas fileja – 400 g
vārītas garneles – 10 gab. (var arī daudz vairāk)
vārītas vistas olas – 4 gab.
vārīti kartupeļi – 3 gab.
svaigi gurķi – 2 gab.
marinēti gurķi – 3-4 gab.
zaļie zirnīši – 1 kārba.
sarkanais sīpols – 1 gab.
majonēze – 3-4 ēd.k.
sinepes – 1 tējkarote
sāls, pipari, dilles dekorēšanai
Virsū liek garneles. Salātus dekorē ar dilles zariņu un citrona šķēlīti. Labu apetīti un lai labi garšo!