Iespējams, visgaršīgākā zivju uzkoda, kas iepriecinās ikvienu
Tradicionāls britu ēdiens, kas sastāv no ceptas zivis (parasti menca vai pikša) un kartupeļu frī. Zivis tiek apviļātas miltu un olu mīklā vai maizes drupatās, pēc tam ceptas karstā eļļā līdz kraukšķīgai zeltainai garoziņai. Kartupeļi tiek sagriezti biezās šķēlēs un arī cepti eļļā.
Šo ēdienu bieži pasniedz ar dažādiem piedevām. Fish & Chips bieži pārdod ceļmalas kioskos, restorānos vai īpašās vietās, ko sauc par “chippies”. Šis ēdiens ir cieši saistīts ar britu kultūru un vēsturi, īpaši strādnieku šķiru, un tas kļuva ļoti populārs 19. gadsimtā. Tas ir vienkāršs, sātīgs un ļoti garšīgs ēdiens, kas tiek baudīts gan uz vietas, gan izņemšanai
Čipsi ir gaisīgi, kraukšķīgi un kombinācijā ar raksturīgo mērci padara šī ēdiena garšu neaizmirstamu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
1.Atkausējiet zivs fileju viegli sālītā ūdenī. 2.Atkausētās zivis novietojiet uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekā mitruma. 3. Miksera bļodā saputo divas olas, pievieno šķipsniņu sāls un visu labi saputo. 4.Bļodā kopā ar miltiem pievieno cieti, ielej 200 ml kvasa un viegli samaisa.
5.Bļodā pievieno saputotās olas, ielej 50 ml kvasa un visu kopā samaisa. 6.Zivs sagriež nelielos gabaliņos, iemērc miltos, pēc tam iemērc mīklā un cep lielā daudzumā augu eļļas, līdz tās ir zeltaini brūnas. 7.Gatavos gabaliņus noliek uz papīra dvieļa, lai tie uzsūktu lieko eļļu. Šis solis ir tiešām svarīgs, lai tie izdotos kraukšķīgi.
8.Šiem “čipsiem labi” piestāvēs mērce: bļodiņā ar majonēzi pievieno citrona miziņu un iespiež ķiploka daiviņu. Pievieno smalki sagrieztas dilles, šķipsniņu maltu piparu un dažas ēdamkarotes skāba krējuma.
Lasi vēl: Slinkās kotletes, kas spēj stāties pretī jebkuram jūsu iecienītajam gaļas ēdienam
Sastāvdaļas:
zivs fileja aptuveni 600 g
milti – 150 g
ciete – 50 g
olas – 2 gab.
kvass – 250 ml
sāls – pēc garšas
majonēze – 2 ēd.k.
citrona miziņa – 0,5 tējk.
ķiploki – 0,5 daiviņas
dilles – pēc garšas
pipari – 1 šķipsniņa
kūpināta paprika – 1 šķipsniņa
Visu labi samaisa, virsū pārkaisa kūpinātu papriku un pasniedz ar zivju čipsiem. Izbaudiet maltīti!