Ja jums ir apnikusi parastā un vienveidīgā vistas gaļa, vēlaties to pagatavot īpašā veidā un pārsteigt savus viesus ar neparastu garšu, tad lūk recepte
Vistas stilbiņi krēmīgā apelsīnu mērcē ir tieši tas, kas jums nepieciešams! Šis smaržīgais ēdiens, visticamāk, kļūs par jūsu ģimenes iecienītāko gan ikdienā, gan svētkos. Kad šī vista stāv cepeškrāsnī, pa visu māju izplatās tik dievišķs aromāts… Kāpēc stāstīt, gatavosim, recepte ir pārbaudīta, kļūdīties nav iespējams! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Kā pagatavot ēdienu – soli pa solim:
Izskalojiet un nosusiniet vistas gaļu, paņemiet dziļu trauku un ievietojiet tajā sagatavotos stilbiņus. Pievieno garšvielas – koriandru un muskatriekstu, pievieno sāli un piparus, apsmidzina ar eļļu un balzametiķi. Tas veido ļoti aromātisku kombināciju! Visu kārtīgi samaisa un ievieto vistu cepšanas formā.
Gaļai tajā jāstāv vismaz pusstundu, lai tā marinētos un uzsūktu garšvielu aromātu un garšu. Pēc tam to liekam cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta uz aptuveni pusstundu 200 grādu temperatūrā.
Tiklīdz redzam, ka stilbiņi ir apbrūnējuši, sākam gatavot pildījumu: procedūra aizņems pāris minūtes, un viss ēdiena unikālā aromāta un neticamās garšas noslēpums slēpjas šajā mērcē.
Svaigi spiestu divu apelsīnu sulu sajauc bļodā ar krējumu, apelsīna miziņu un ievārījumu. Ja jums patīk medus, varat to pievienot arī citrusaugļu ievārījuma vietā, bet galējā gadījumā (ja nav nekā pa rokai) – cukuru.
Apgrieziet stilbiņus ar rūsgano pusi uz leju un izklājiet starp tiem divus lielās šķēlēs sagrieztus saldos ābolus. Gaļu un ābolus pārlej ar mūsu krēmīgo citrusaugļu mērci. Formu ar vistu liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 40 minūtēm. Kāds dievišķs apelsīnu aromāts virmos no jūsu virtuves!
Lūk, kas ir īsta svētku garša! Mērce rada īpašu smaržu un garšu. Cepšanas laikā stilbiņi un āboli vēl vienu reizi jāapgriež, lai tie izceptos un apbrūnētu vienmērīgi.
Lasi vēl: Īpaši sulīgas vistas kotletes skābā krējuma mērcē
Sastāvdaļas:
vistas stilbiņi – 1 kg
pipari (pēc jūsu izvēles) 1/2 tējk.
sāls – 1 tējkarote
muskatrieksts – 1/2 tējkarotes
svaigi malts koriandrs – 1/2 tējk.
augstākā labuma neapstrādāta eļļa (olīveļļa) – 1 ēd.k.
saldie āboli (lieli) – 2 gab.
balzamiko etiķis – 1 tējkarote
Uzlejamajai mērcei:
apelsīnu sula – 250 ml
20-35 % saldā krējuma – 100-150 ml
apelsīna miziņa – 1 tējkarote
apelsīnu ievārījums (vai medus) – 2 tējk.
galda sāls (var izmantot jūras sāli) – 1 šķipsniņa
Izņemiet veidni no cepeškrāsns un nekavējoties pasniedziet. Mēs nešaubāmies, ka jūs, jūsu ģimene un viesi, kas apmeklēs jūsu mājas, būs sajūsmā par šādu gardumu. Šī recepte jums noderēs ne vienu reizi vien un noteikti radīs svētku noskaņu jums un jūsu mīļajiem! Lai jūsu svētki kļūst visgaršīgākie, apetītlīgākie un neaizmirstamākie!