Ātrs kāpostu marinēšanas veids, kur kāposti gatavi jau pēc 6 stundām

Kāpēc pārmaksāt un pirkt veikalā gatavus marinētus kāpostus, ja var pagatavot pats. Noteikti atcerieties šo ātro un ļoti veiksmīgo kraukšķīgo kāpostu recepti, kas būs gatavs tikai sešu stundu laikā

Un turklāt, izmantojot to kā pamatu, jūs varat pagatavot trīs ļoti garšīgus salātus. Tie ir labi un ļoti noderīgi gan vasarā, gan ziemā, un īpaši starpsezonā.

Soli pa solim sagatavošanas instrukcija:

Lai pagatavotu kāpostus, mums ir nepieciešama trīs litru burka. Vispirms sagatavosim marinādes pamatni. Ielejiet ūdeni bļodā un pievienojiet cukuru un sāli – ļaujiet tiem izšķīst, un tikmēr gatavosim dārzeņus.

Kā skaisti un vienkārši sasmalcināt kāpostus? Ir tradicionāls veids – pareizi strādāt ar nazi. Bet cik tas dažreiz ir nogurdinoši! Ir arī eksotiskāks variants – sasmalciniet to ar dārzeņu griezēju.


Kā to izdarīt? Ļoti vienkārši! Kāpostus sagriež uz pusēm. Ievietojiet vienu pusi bļodā. Ar dārzeņu griezēju, sākot no sāniem, kāpostus sagriež strēmelītēs. It kā mēs to nogrieztu no sāniem. Tā iegūsim ļoti skaistus plānus salmiņus. Šādā veidā sagriežam apmēram pusotru kilogramu kāpostu.
Burkānus sarīvē ar korejiešu burkānu rīvi vai parasto rupjo rīvi – pa taisno kāpostos. Samaisiet dārzeņus. Šķīdumu nedaudz samaisiet ar cukuru un sāli, līdz sastāvdaļas ir pilnībā izšķīdušas. Šeit pievienojiet eļļu un etiķi un samaisiet. Marināde ir gatava.


Kāpostus un burkānus liek trīs litru sterilizētā burkā, viegli piespiežot, bet nesaspiežot. Piepildiet burku ar dārzeņiem līdz pašai augšai. Teorētiski kāpostiem vajadzētu palikt pāri, tie pilnībā neielīdīs, un tas ir pareizi. Visu pārlej ar sajaukto marinādi. Kāposti sāks nosēsties pēc apmēram desmit minūtēm 10, un tad mēs pievienosim to, kas palika pāri.

Vēlreiz atkārtosim, ka kāpostus nav nepieciešams blietēt. Tātad, ir pagājušas 10 minūtes, kāposti nogrimuši apakšā, pārklāti ar marinādi, un tagad mēs pievienojam atlikušos dārzeņus burkā. Aizveriet burku ar vāku un novietojiet to uz balkona (ja ārā ir auksts) vai ledusskapī uz 6-10 stundām. Kāpostiem jābūt pilnībā iegremdētiem marinādē.


Jau pēc sešām stundām kāposti ir gatavi ēšanai! Vai arī pagatavo no tā vairāku veidu salātus, piemēram, ar diļļu sēklām, ar dzērvenēm un ar smalki sagrieztu ķiploku. Lai to izdarītu, ņemiet trīs sterilizētas burkas, katra ar ietilpību 1 litrs, un ielieciet tajās kāpostus no 3 litru trauka, kas atradās ledusskapī.

Pirmajā pārkaisa ar dillēm, otrajā – ar dzērvenēm, bet trešajā – ar ķiplokiem. Pievienojiet marinādi no tukšās lielās burkas trīs burkās, mēģinot to vienmērīgi sadalīt pa visiem traukiem. Visus trīs salātus pārklājam ar vākiem un liekam uz balkona vai ledusskapī.

Lasi vēl: Vienkārši iemērc cepumus pienā – ātrākā kūka ar diviem krēmiem bez cepšanas

Sastāvdaļas:

svaigu kāpostu galva – 1,5-2 kg
burkāni – 2 gab.
atdzesēts vārīts ūdens – 800 ml
augu eļļa – 200 ml
cukurs – 150 g
9% etiķis – 120-150 ml
sāls – 2,5 ēdamk. l. (ar kaudzi)
vidēji ķiploki – 1 galva
Pēc 3 stundām jūs varat izmēģināt salātus! Vai vēl labāk, ēdiet to ar apetīti pusdienās vai vakariņās – ar gaļu, zivīm, kartupeļiem vai jebko citu, pie kā esat pieradis! Šo dievišķos kāpostus var ēst vienmēr un visur – tie ir ļoti veselīgi un neticami garšīgi! Kraukšķīgi, aromātiski kāposti – kurš gan atteiktos no šādiem salātiem? Un oriģinālā griešanas veida dēļ tas izskatās ļoti skaisti un eleganti. Lai labi garšo!

Leave a Comment