Vienkārši iemērc cepumus pienā – ātrākā kūka ar diviem krēmiem bez cepšanas

Kūka bez cepšanas – deserts, kas tiek pagatavots bez cepšanas cepeškrāsnī vai uz plīts, turklāt ar dabīgām sastāvdaļām. Tā sastāv no sastāvdaļām, kas sacietē ledusskapī vai saldētavā

Tādas kūkas ir vienkāršas un ātri pagatavojamas, jo neprasa termisku apstrādi. Bieži izmanto sasmalcinātus cepumus, auzu pārslas vai riekstus, kas sajaukti ar sviestu vai medu. Bet desertā, ar kura recepti mēs šodien ar jums dalīsimies, ir tikai dabīgas sastāvdaļas.

Nekādu kaitīgu vielu želatīna, konservantu vai piedevu. Izklausās lieliski! Vai jums patīk kakao un krējums? Tad sāksim gatavot šo kūku jau tagad. Jo īpaši tajā būs nevis viens krēms, bet divi! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Soli pa solim gatavošanas instrukcija:

1.Paņemiet pa trim cepumiem un iemērciet tos pienā. 2.Ieliekam tos kūkas veidnē, lai uzreiz būtu trīs slāņi. Izvēlieties aromātiskākos cepumus, un tos, kas labi iesūcas, var būt vieglie franču biskvīti vai pašmāju Selgas cepumi.

3.Ņemam ļoti aukstu krējumu (pirms darba uz brīdi ielieciet tos saldētavā) jāizputo to kopā ar pūdercukuru, līdz izveidojas stingras, stabilas putas (lai tās nenokrīt, ja trauku apvērš). Krēms iznāk ļoti apetīti rosinošs, izsmērē to pa visu formā iejaukto cepumu virsmu.

Lasi vēl: Īpaši sulīgas vistas kotletes skābā krējuma mērcē

4.Otrais – augšējais – krēms būs šokolādes. Lai to pagatavotu, krējumu ielej nelielā katliņā vai pannā un karsē, līdz parādās pirmie tvaiki, tad pieber pūdercukuru. 5.Ieber tajā kakao un rūpīgi samaisa. Rezultātā iegūst biezu šokolādes krēmu, kas nedaudz jāatdzesē.

6.Pēc tam šo krēmu uzklājam uz baltā krēma virsmas un sadalām. Lūk, mūsu kūka ar diviem krēmiem ir gatava. Pirms jūs to pasniedzat varat izrotāt ar kādu piparmētru lapiņu vai krāsainām ogām.

Sastāvdaļas:

cepumi ~ 150 g
piens ar jebkādu tauku saturu – 100 ml
saldais krējums (35%) – 250 ml
pūdercukurs – 250 g

Augšējam krēma slānim:
10% tauku krējums – 150 ml
kakao pulveris – 40 g
pūdercukurs – 50 g

Šis deserts nav jāglabā ledusskapī – pienā mērcētie cepumi jau ir mitri un sulīgi. Taču kūku var nedaudz atdzesēt, lai abi krēmi mazliet nostabilizētos – tā tas būs vēl garšīgāks. Izbaudiet un lai labi garšo!

Leave a Comment