Cepts piens un banāni mīklā – oriģināli deserti, lai iepriecinātu mīļos

Divi patiesi interesanti un neredzēti deserti, kas spēj iepriecināt mazos un arī pieaugušos

Desertu vēsture ir sena un aizraujoša, attīstoties paralēli cilvēces kulinārajai attīstībai. Saldie ēdieni ir bijuši daļa no cilvēku uztura tūkstošiem gadu, sākot no dabīgiem saldumiem līdz sarežģītiem konditorejas izstrādājumiem. Deserti, kas iepriecinās īstus saldumu ekspertus. Tie ir visnotaļ interesanti un nogaršošanas vērti.

Cepts piens

Visā pasaulē pazīstams spāņu deserts ir cepts piens. Piena krēms ar kraukšķīgu garoziņu ārpusē pārsteigs visus, kam patīk saldumi. Desertu gatavo no pieejamajiem produktiem. Sagatavošanai nepieciešams ļoti maz laika.

Sastāvdaļas:

Piens ar augstu tauku saturu – 750 ml
1 citrona miziņa
Kanēlis – 1,5 standziņas
Kukurūzas ciete – 60 g
Sviests – 1 tējk.
Milti – 4 ēd.k.
Ola – 1 gab.
Kanēlis – 1 tējk.
Cukurs – 100 g

Pagatavošanas metode:

Katliņā ielej 500 ml piena un liek uz uguns. Nomizo citronu, pievieno citrona miziņu un 1,5 kanēļa standziņas pienam. Pēc piena vārīšanās pievienojiet cukuru, samaisiet un vāriet uz lēnas uguns 5 minūtes. No piena izņem kanēli un citrona miziņu. Atlikušajā aukstajā pienā izšķīdina cieti un ielej to karstajā pienā. Samaisiet.

Nelielu trauku ieziež ar sviesta gabaliņu un ielej tajā piena maisījumu. Liek saldētavā līdz sacietē. Mēs apgriežam trauku un tādējādi izņemam no trauka sacietējušo maisījumu. Sagriež lielos identiskos gabaliņos un katrā gabalā ievietojiet saldējuma kociņu. Apviļā miltos, iemērc olā un apcep mūsu gardumu augu eļļā no abām pusēm. Tad, kamēr deserts ir karsts, pārkaisa to ar kanēļa un cukura maisījumu.

Banāni mīklā

Kā pārsteigt viesus desertā? Mīklā var pagatavot ļoti garšīgus banānus. Oriģināla ideja raisīs ikviena interesi!

Sastāvdaļas:

Banāni – 5 gab.
Sviests – 100 g
Vistas olas – 3 gab.
brūnais cukurs – 100 g
vaniļas aromatizētājs – 1 tējk.
Milti – 300 g
Kanēlis – 3 tējk.
Cepamais pulveris – 3 tējk.
Augu eļļa
Sāls – 1 šķipsniņa
Pūdercukurs apkaisīšanai

Lasi vēl: Divi mājas līdzekļi, kas darbojas dažu sekunžu laikā jeb kā atkaļķot vannas istabu un ūdens krānus

Pagatavošanas metode:

Nogrieziet banāniem galus un atstājiet tos bļodā. Sadursta banānus ar saldējuma kociņu. Ieliekam tos saldētavā. Mīkstam sviestam pievienojiet brūno cukuru, olas un vaniļas aromatizētāju. Mēs sāli. Sakuļ ar mikseri. Pēc tam atlikušo banānu jāsasmalcina mīkstumā un jāpievieno maisījumam.

Masai pievienojam arī miltus, cepamo pulveri, kanēli. Rūpīgi samaisiet ar putojamo slotiņu. Iemērciet saldētos banānus iegūtajā maisījumā un ievietojiet tos verdošā eļļā. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Leave a Comment