Atzīšos, ka nosaukums man lika aizdomāties, bet šī zupa ir brīnišķīgi garda.
Tiklīdz pirmās lapas sāk krāsoties, man sākas zupas sezona. Katru svētdienu es pagatavoju lielu porciju mājās gatavotas zupas, lai tās pietiktu visai nedēļai. Dažas no manām receptēm ir klasiskā vistas zupa, lazanjas zupa un tītara čili. Šī purva zupas recepte manā mājā ātri vien kļuva par ģimenes iecienītāko – lūk, kāpēc jums vajadzētu to izmēģināt.
Kas ir purva zupa?
Purva zupas vēsture ir mazliet neskaidra, bet mēs zinām, ka tās recepte radās dienvidos. Purva zupu gatavo no zaļumiem, kūpinātas desas, makaroniem un pupiņām. Purva zupas pamatrecepti ir viegli pielāgot, izmantojot visu, kas jums ir pa rokai. Es esmu gatavojusi šo ēdienu ar vistas desu, nevis kūpinātu desu, un es bieži mainīju izmantoto zaļumu veidus. Neatkarīgi no tā, ko izmantojat, gatavā zupa ir sālīta, bet ar sātīgu garšu. Es dodu priekšroku savai ar pilienu olīveļļas un pārkaisa ar parmezāna sieru.
Padomi purva zupas pagatavošanai:
Šeit ir dažas lietas, kas jāņem vērā, gatavojot purva zupu.
Kad esat pagatavojis zaļumus, tos labi noteciniet, lai gatavā zupa nebūtu ūdeņaina. Ja nepieciešams, konservētus zaļumus var aizstāt ar svaigiem. Pirms pievienošanas zupai iesakām noskalot un nosusināt konservētas pupiņas. Lai palīdzētu kontrolēt gatavās zupas sāļumu, izmantojiet vistas buljonu ar zemu nātrija saturu. Lai zupa būtu nedaudz asa, pievienojiet dažas iecienītākās mērcītes.
Sastāvdaļas:
4 tases ūdens
1 svaigu rāceņu zaļumu, kātiņi noņemti, nomazgāti, sasmalcināti, kārba rāceņu zaļumu, nosusināta (1 1/2 tases).
1 ēdamkarote olīveļļas
6 gab. desas, sagrieztas gabaliņos.
1/2 vidēji liela sīpola, sasmalcināta (1/2 glāzes)
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 vistas buljona ar samazinātu nātrija saturu
1 skārda lielās ziemeļu pupiņas vai tumšās pupiņas, noskalotas un nosusinātas.
1 iepakojums dārzeņu recepšu maisījuma
1 tējkarote aso piparu mērces
1/4 tējkarotes maltu melno piparu
1 glāze žāvētu ditalini makaronu, vārīti saskaņā ar iepakojuma norādījumiem (pēc izvēles)

Gatavojiet zaļumus
Cepeškrāsnī vai katlā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai.
Lasi vēl: Kā atbrīvoties no rūsas: 6 pārbaudītas metodes
Pievienojiet svaigus rāceņu zaļumus, samaziniet karstumu un vāriet uz lēnas uguns 20 minūtes vai līdz mīkstumam, pēc tam noteciniet.
Pievienojiet desu
Cepeškrāsnī uzkarsējiet eļļu uz vidēji augstas uguns. Pievienojiet desu un, laiku pa laikam maisot, vāriet 5 minūtes vai līdz apbrūnē. Samaziniet karstumu līdz vidējam; pievienojiet sīpolus un ķiplokus. Gatavojiet 4 minūtes vai līdz mīkstumam.

Sastāvdaļas sajaukšana
Pievienojiet buljonu, pupiņas, vārītus vai konservētus rāceņus, dārzeņu recepšu maisījumu, karsto mērci un piparus. Uzvāriet līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet karstumu un vāriet 15 minūtes, lai apvienotos garšas.
Pabeidziet un pasniedziet
Ja vēlaties, katrā bļodā pievienojiet vārītus makaronus. Tagad droši variet baudīt šo pikanto, gardo zupu.
Nude Model Photo Gallery: https://pix.it.com/
[…] Lasi vēl: Purva zupa, kura noteikti nav baudīta ikvienās mājās […]