Šī gardā itāļu zupa neliks ne brīdi šaubīties, jo tā ir īpaši garda un piemērota ikvienos svētkos.
Mājas vistas nūdeļu zupai tiek piešķirts svaigs grieziens. Sirsnīgas mājās gatavotas vistas gaļas bumbiņas piešķir garšu, un eskarola – tradicionālais zaļais Itālijas kāzu zupas garšaugs – izkūst zīdainās, aromātiskās lentītēs. No pirmā acu uzmetiena eskaroli varētu sajaukt ar salātiem; šis rūgtenais zaļais augs ir laba izvēle salātiem un zupām. Lūk, kā pagatavot mūsu klasisko itāļu kāzu zupas recepti.
Kāpēc to sauc par itāļu kāzu zupu?
Šīs klasiskās gaļas bumbiņu un zaļumu zupas nosaukums cēlies no itāļu valodas frāzes minestra maritat jeb laulāto zupa. Tas norāda uz to, kā garšas savienojas, kļūstot par vienu veselumu, kā laimīgā laulībā.
Sastāvdaļas
1 liela ola, viegli saputota
1 glāze smalki sagrieztu sīpolu – sadalīts
1/3 glāze panko
1/3 glāze eļļā iepakotu žāvētu tomātu, nosusinātu un sasmalcinātu
1/4 glāzes rīvēta parmezāna siera
4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas, sadalītas
1 tējkarote sāls
3/4 tējk. melno piparu
1 1/2 gab. maltas vistas gaļas
1 ēd.k. olīveļļas
2 1/4 glāzes sasmalcinātu burkānu (apmēram 4 vidēji lieli)
2 vistas buljona ar samazinātu nātrija saturu
4 farfalle vai vidēja lieluma makaronu (1 glāze)
2 gab.spinātu lapu
2 ēd.k. atdzesēta bazilika pesto
Sasmalcināts parmezāns, pēc izvēles
Citronu šķēles, pēc izvēles

Pagatavojiet kotletes:
Uzsildiet cepeškrāsni līdz 375 °grādiem. Izklājiet 15×10 cm cepamo pannu ar pergamenta papīru. Lielā bļodā sajauciet olu, 1/2 glāzes sīpolu, panko, žāvētus tomātus, rīvētu parmezāna sieru, divas ķiploku daiviņas, 1/2 tējkarotes sāls un 1/2 tējkarotes piparu. Pievienojiet malto vistas gaļu; labi samaisiet. No maisījuma izveidojiet četrdesmit 11/4 cm gaļas bumbiņas. Izkārtojiet sagatavotā cepšanas traukā. Cepiet, vienu reizi pagriežot, līdz gatavas (165° grādos), 12 līdz 15 minūtes.
Dārzeņu pagatavošana:
Katlā uzkarsē eļļu uz vidējas temperatūras. Pievienojiet burkānus un atlikušo 1/2 glāzes sīpolu un divas ķiploka daiviņas.
Lasi vēl: Noskaidro, kā šķipsniņa sāls var palīdzēt uzlabot kafijas garšu
Gatavojiet, bieži maisot, līdz sīpoli kļūst mīksti, apmēram 5 minūtes.

Pievieno buljonu un atlikušo 1/2 tējkarotes sāls un 1/4 tējkarotes piparu:
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai; samazini karstumu. Vāri uz lēnas uguns, līdz burkāni kļūst mīksti, apmēram 10 minūtes. Iejauc makaronus. Pavāri tos nesegtus, līdz makaroni ir mīksti, vēl 8 līdz 10 minūtes. Iemaisi kotletes, eskaroles un pesto, vāri vēl dažas minūtes. Uz porciju virspuses pārber sasmalcinātu parmezāna sieru un pasniedziet ar citrona šķēlītēm.
Kā pagatavot itāļu kāzu zupu spiediena katlā:
Uzstādiet elektrisko spiediena katlu uz sautēšanas iestatījuma. Pievienojiet katlam eļļu. Karstā eļļā vāriet gaļas bumbiņas, pa pusei, 4 minūtes, pagriežot, lai tās apbrūnētu no visām pusēm. Atgrieziet visas kotletes katliņā. Pievienojiet buljonu un sasmalcinātus burkānus; aizveriet vāku. Iestatiet augstu spiedienu, lai vārītu 5 minūtes. Ātri atlaidiet spiedienu. Uzmanīgi atveriet vāku. Iemaisiet pagatavotos makaronus, pesto un zaļumus. Aizveriet un ļaujiet nostāvēties 5 minūtes. Pasniedz ar papildu parmezānu un citrona šķēlītēm.
Kā pagatavot itāļu kāzu zupu lēnajā katlā:
12 cm pannā karstā eļļā uz vidēji augstas uguns 4 minūtes apcepiet gaļas bumbiņas, pagriežot, lai tās apbrūnētu no visām pusēm. Noteciniet taukus. Pārvietojiet uz 41/2 vai 5 kv. t lēnās vārīšanas katlu. Pievienojiet buljonu un sasmalcinātus burkānus. Aizveriet un vāriet uz lēnas uguns 8 līdz 10 stundas vai uz lielas uguns 4 līdz 5 stundas. Ja izmantojiet zemu, pārslēdziet uz augstu. Iemaisiet vārītos makaronus, pesto un zaļumus. Pārklājiet, ļaujiet nostāvēties 5 minūtes. Pasniedz ar papildu parmezānu un citrona šķēlītēm.