Salīdzinoši ar tortēm un pīrāgiem, kēkss ir daudz vieglāk pagatavojams un to var paņemt līdz kā našķi it visur, kurp vēlaties doties. Mēs piedāvājam 4 interesantas receptes viegli pagatavojamiem kēksiem.
Apbrīnojami ātri pagatavojams biezpiena kēkss, kas kūst mutē
Mēs iesakām iepriecināt savus mīļos ar pārsteidzošu biezpiena kēksa recepti. Šis gardais un viegli pagatavojamai kēks būs brīnišķīgs cienasts uz jūsu galda. Šī recepte neaizņem daudz laika, taču tā patiks ikvienam.
Lai biezpiena kēkss būtu gaisīgs, pievieno nedaudz margarīna. Vienkāršs noslēpums, kas palīdzēs sasniegt perfektu rezultātu.
Jums būs nepieciešams:
Olas – 2 gab.
Cukurs – 2 ēdamkarotes
Biezpiens – 500 g
Milti – 3-4 ēdamkarotes
Soda – 1 šķipsniņa
Vaniļa – pēc garšas
Margarīns – 50 g
Rozīnes – pēc garšas
Eļļa
Pagatavošana:
Nomazgājiet olas, sadaliet tās blendera vai miksera traukā un sakuliet ar cukuru. Pievienojiet nedaudz vaniļas un cepamās sodas un turpiniet putot.
Biezpienam nevajadzētu būt aukstam, vispirms to sasmalciniet ar dakšiņu un pievienojiet olu maisījumam. Sakuļ ar virtuves kombainu, mikseri vai blenderi.
Iepriekš izņemiet margarīnu no ledusskapja un sasildiet to līdz istabas temperatūrai. Izsijā miltus un pievieno ar margarīnu. Biezpiena kēksam kārtīgi sakuļ mīklu.
Ja jums garšo rozīnes, labi nomazgājiet, notīriet visus netīrumus un pievienojiet mīklai.
Biezpiena kēksu labāk sagatavot silikona veidnē, pirms tam ieziestā ar sviestu. Pārlieciet visu mīklu uz kēksa veidni. Liek cepeškrāsnī.
Cepeškrāsnij jābūt labi uzkarsētai. Cep biezpiena kēksu 180 grādos 30 minūtes.
Garoza izrādās maigi zeltaina un kraukšķīga. Izņemiet biezpiena kēksu, ļaujiet tam atdzist un varat to pārkaisīt ar pūdercukuru.
Ogu kēkss
“Šis ogu kēkss paspilgtinās jebkuru tējas ballīti pat visdrūmākajā un aukstākajā darba dienā!” teica mans vīrs, aprijot otro šī aromātiskā konditorejas izstrādājuma gabalu. Man patīk, ka pati gatavošana aizņem minimālu laiku, mīklu pagatavo burtiski 15 minūtēs: visu samaisi un gatavs. Iesaku uzreiz pagatavot divreiz vairāk, jo kēksu ļoti ātri apēd.
Sastāvdaļas:
120 g kefīra
2 olas
8 g cepamā pulvera
70 g cukura
40 g augu eļļas
175 g miltu
100 g ogas
0,5 tējk. vaniļas cukurs
1 tējk. ciete
1 ēd.k. citronu sula
120 g pūdercukura
2 tējk. ūdens
Šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Dziļā bļodā sajauc olas ar šķipsniņu sāls, cukuru un vaniļas cukuru. Visu saputo, līdz cukurs sāk šķīst. Ielejiet augu eļļu un kefīru. Vēlreiz saputo. Mīklā iesijā miltus un cepamo pulveri. Samaisiet līdz gludai.
Pievieno ogas (vēlams brūklenes vai dzērvenes). Jūs varat izmantot svaigus vai saldētus. Turklāt sasaldētās nav nepieciešams iepriekš atkausēt. Sajauc ogas ar cieti un pievieno mīklai.
Ielejiet mīklu ar pergamentu izklātā cepešpannā. Tā var būt gan taisnstūrveida smalkmaizīšu panna, gan veidne atsevišķām kūciņām. Cep 180 grādos 45 minūtes, līdz gatavs.
Lai pagatavotu glazūru, sajauciet pūdercukuru ar citrona sulu un ūdeni. Noregulējiet glazūras konsistenci ar ūdens daudzumu. Nedaudz atdzesēto kēksu pārslaka ar glazūru.
Dekorē kēksu ar ogām vai riekstiem un pasniedz.
Vienkāršs šokolādes kēkss, kuru mīlēja pat Anglijas karaliene Elizabete
Vai vēlaties tikt soli tuvāk karaliskajai ģimenei? Šodien es iesaku jums pagatavot vienkāršu šokolādes kēksu, kas Elizabetei II ļoti patika. Ap Viņas Majestātes diētu vienmēr ir bijušas daudzas leģendas. Taču 90. gados visus noslēpumus atklāja viens angļu šefpavārs, kurš ilgu laiku strādāja karaļa pils virtuvē.
Šī ēdiena recepte pie mums nonāca, pateicoties slavenam šefpavāram. Šokolādes kēkss ir ļoti viegli un ātri pagatavojama. Ļoti iesaku pagatavot šo gardumu un iepriecināt ar to savus mīļos.
Kēksu gatavosim klasiskā taisnstūrveida pannā. Bet, ja jums tāda nav, varat izmantot jebkuru citu. Piemēram, silikona sirds formas porciju veidnes. Ēdiens izrādīsies tikpat gards un šokolādīgs!
Sastāvdaļas:
160 g kviešu miltu
3 olas
100 g cukura
80 g tumšās šokolādes
150 g sviesta
20 g kakao pulvera
1 tējk. cepamais pulveris
1 šķipsniņa sāls
Sviestu un miltus pannas ietaukošanai
Pagatavošana:
Vispirms dziļā bļodā iesijā miltus un pievieno 2 olas. Sakuļ otru olu ar cukuru, izmantojot putotāju, līdz olu maisījums kļūst balts.
Bļodā ar miltiem un olām pievienojiet cepamo pulveri, sāli un kakao pulveri. Visu samaisa līdz gludai. Pēc tam katliņā izkausē sviestu un ielej olu-miltu maisījumā. Visu kārtīgi samaisa.
Tālāk mīklai pievieno olu un cukura maisījumu. Visu vēlreiz samaisa. Šajā posmā jūs varat ieslēgt cepeškrāsni, lai uzsildītu līdz 180 grādiem.
Sasmalciniet tumšo šokolādi ar nazi. Man ļoti patīk, ja kēksiņā ir lieli šokolādes gabaliņi. Garšīgi! Pievienojiet šokolādi kēksa mīklai un kārtīgi samaisiet.
Cepamo pannu ieziež ar sviestu un pārkaisa ar kviešu miltiem. Pārlejiet mīklu pannā un uzmanīgi izklājiet. Šokolādes kēksu cep cepeškrāsnī apmēram 35-40 minūtes 180 grādos. Gatavs!
Padoms:
Ja plānojat ievērot karaliskās tradīcijas līdz galam, šokolādes kēkss jāpasniedz ar klasisko angļu Earl Grey tēju. Karaliene Elizabete II to dzēra ar pienu. Kombinācija interesanta, es kādreiz darīju to pašu. Starp citu, gatavajam šokolādes kēksam kā dekorāciju var pārliet ar kausētu šokolādi. Iesaku izmēģināt!
Kēkss Zebra ar skābo krējumu
Šī recepte ir krāsu spēle! Izmantosim divu krāsu mīklu, kas radīs iespaidu, ka kēkss ir izgatavoti no marmora.
Sastāvdaļas:
150 g cukura
3 olas
125 g skābā krējuma
10 g vaniļas cukura
100 ml augu eļļas
225 g miltu
15 g cepamā pulvera
25 g kakao
Pūdercukurs apkaisīšanai
Pagatavošana:
Sakuļ olas līdz vieglām putām, tad pievieno cukuru un vaniļas cukuru un visu saputo līdz veidojas stingras putas. Man tas aizņem apmēram 5 minūtes.
Mīklai pievieno rafinētu saulespuķu eļļu un skābo krējumu. Ja vēlaties, skābo krējumu varat aizstāt ar jogurtu, kefīru vai rūgušpienu. Atsevišķi sajauc 200 g miltu ar cepamo pulveri, tad sauso maisījumu caur sietu iesijā šķidrumā. Sakuļ ar mikseri līdz gludai.
Lasi vēl: Izveicīgie dārznieki visu ziemu vāc olu paplātes: kāpēc viņi to dara
Sadaliet mīklu divās vienādās daļās. Vienai daļai pievieno kakao un otrai 25 g miltu. Sakuļ katru mīklas daļu atsevišķi.
Ievietojiet vienreizējo papīra loksni kēksa pannā, viegli ieeļļojiet papīru ar augu eļļu un pēc tam pievienojiet parasto mīklu vai kakao mīklu, pa vienai karotai. Pildiet kēksa formu ar mīklu, atstājot ap malām apmēram centimetru brīvas vietas, jo cepšanas laikā tas pacelsies.
Cep kēksu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 20-25 minūtes. Gatavību pārbaudiet ar koka irbulīti.
Gatavo marmora kēksu apkaisa ar pūdercukuru.