Lai remdētu pusnakts izsalkumu, šefpavārs dalījās ar savu recepti, kas aizņem pavisam maz laika un prasa tikai piecas sastāvdaļas.
Nav nekā sliktāka par pēkšņu izsalkumu naktī, kad mājās nav, ko ēst. Ja ātra uzkoda nav pietiekama, kāds itāļu šefpavārs ir padalījies ar ideālu ēdienu, kas ātri un garšīgi remdēs izsalkumu.
Lasi vēl: Kur tieši glabāt pārtiku, lai ledusskapis nesmaržotu slikti pēc ekspertu domām
Viņa recepte pierāda, ka gardam, garšām bagātam ēdienam nav vajadzīgs pilns ledusskapis vai pieliekamais. Viņš teica: “Ir vēls, tu pārnāc mājās. Un esi pārguris no izsalkuma.”
Pavārs ērtā pasta prasa tikai dažas minūtes un piecas sastāvdaļas. Viņš paskaidroja: “Šo recepti parasti gatavo tikai ar ķiplokiem un čili, dažkārt ar pētersīļiem, bet es mīlu pievienot saulē kaltētus tomātus – tie piešķir papildu garšu.
“Beigās es pievienoju arī sieru, bet to var izlaist, ja vēlies vegānisku versiju. Lai arī izmantotas tikai 5 sastāvdaļas, šī pasta ir pilna garšas.”
Lai pastai piešķirtu spēcīgu garšu, viss, kas nepieciešams, ir čili, ķiploki un saulē kaltēti tomāti, kā arī bagātīgs saujiens rīvēta siera.
Pusnakts pastas recepte
Sastāvdaļas:
200 g kvalitatītas spageti
2 mazi kaltēti sarkanie čili pipari
2 lielas ķiploka daiviņas
2 saulē kaltēti tomāti
40 g siera
Kvalitatīva olīveļļa
Pagatavošana:
Uzvāri lielu katlu ūdens. Kad tas sāk vārīties, pievieno daudz sāls un liec vārīties spageti.
Tikmēr pannā ielej apmēram 5 ēd.k. olīveļļas. Vieglīgi saspaidi ķiplokus, noņem mizu un liec pannā kopā ar sasmalcinātiem čili. Cep uz vidēji zemas uguns ~5 minūtes, lai eļļa uzsūc garšu. Ķiplokus nepiededzini.
Smalki sagriez saulē kaltētos tomātus un pievieno pannā. Cep 30 sek. līdz 1 min.
Kad spageti ir gandrīz gatavi pārceļ tos tieši pannā ar ķiploku–čili eļļu. Pievieno arī vienu kausiņu cieti saturoša vārāmā ūdens.
Turpini gatavot uz vidēji augstas uguns, maisot un pievienojot vēl nedaudz vārāmā ūdens, līdz pasta pilnībā gatava un šķidrums iztvaikojis.
Noņem no uguns, izņem ķiplokus, pievieno 1 ēd.k. olīveļļas, samaisi.
Pasniedz ar svaigi rīvētu sieru virsū.