Marinēti ziedkāposti un burkāni – reāli kraukšķīgas uzkodas recepte

Katrai ģimenei ir sava iecienītākā marinētu dārzeņu recepte, taču šai ir izteikta priekšrocība: to ir pārsteidzoši ātri pagatavot, nav nepieciešama sterilizācija, un tikai trīs dienu laikā jūs iegūsiet perfekti kraukšķīgus dārzeņus.

Kad kulinārijas eksperts Aliks Mkrtčjans savos Instagram stāstos dalījās ar sava firmas marinēto ziedkāpostu recepti, viņš diez vai gaidīja, ka viņa Instagram konts pārplūdīs ar ziņām. Tāpēc, pēc plašas publikas pieprasījuma, viņš izveidoja ierakstu ar detalizētu recepti vienkāršai, ātrai un neticami gardai uzkodai, kas būs jebkura galda zvaigzne.

Sastāvdaļas

Ūdens 3 litri

Sāls 3 ēdamkarotes

Cukurs 3 ēdamkarotes

Etiķis 9% 100 ml

Lauru lapas 3 gabali

Jamaikas piparu zirnīši pēc garšas

Melnie piparu graudi pēc garšas

1 ķiploka galviņa

1 sarkanais čili pipars

Ziedkāposts

Burkāni

Pagatavošanas gaita

Lielā katliņā uzvāra 3 litrus ūdens, pievieno sāli, cukuru, lauru lapu un piparus. Vāri 2-3 minūtes, tad pievieno etiķi un noņem no uguns.

Sadaliet ziedkāpostu vidējos ziediņos, sagrieziet burkānus, pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus un čili piparus.

Ievietojiet dārzeņus burkā vai lielā stikla traukā un pārlejiet ar karstu, bet ne verdošu sālījumu. Atstājiet burku virtuvē istabas temperatūrā uz 3 dienām. Pēc tam uzglabājiet ledusskapī.

Pēc trim dienām dārzeņi iegūs patīkamu skābumu, atklāsies garšvielu aromāts, un ziedkāposti paliks pilnīgi kraukšķīgi. Šī uzkoda lieliski sader ar gaļu, zivi, kartupeļiem un pat glāzi sausā vīna vai alus.

Un pats galvenais, tas izskatās fantastiski: ziedkāposti, spilgti burkāni un sarkanie čili pipari rada spilgtu rudens paleti, kas vilina nofotografēt un pēc tam apēst. Nebaidieties spēlēties ar garšām; varat pievienot sinepju sēklas, dažus diļļu zariņus vai nedaudz kurkumas zeltainai krāsai.

Mēģiniet pagatavot šo mājās gatavoto marinējumu, un jūs, visticamāk, saņemsiet desmitiem ziņojumu ar lūgumiem dalīties ar recepti.