Raganas zīme: kas tas ir?

Visā cilvēces garajā vēsturē, ko tikai raganām nācies piedzīvot!

Dažās civilizācijās tās tika godinātas kā lielas dievietes, piemēram, Senajā Grieķijā, Romā. Dažos vēsturiskajos laikmetos tās dedzināja sārtā, piemēram, viduslaikos.

Neatkarīgi no tā, vai raganas tika cienītas vai, gluži pretēji, tās tika sodītas, pirmkārt, tās bija jāpierāda. Un tad talkā nāca zināšanas par raganu zīmēm.

Raganas zīme: kas tas ir

Raganas marķējumā sievietei ir raksturīga zīme. Šī zīme nozīmē, ka sieviete no dabas ir apveltīta ar īpašu spēku, burvju spējām.

 

Ir divu veidu marķējumi:

• Redzamie. Tie ir ķermeņa zīmes: dzimumzīmes, uzacu novietojums. Vai kaut kas no tā, ko jūs varat redzēt: skatiens, mīmika, žesti.
• Neredzamie. Tie nav redzami, bet tie ir. Tas var būt īpaša veiksme vai magnētisms.

Viduslaikos, kad raganu medības aktīvi izplatījās visā Eiropā, tika radīta grāmata. To sauca par “Raganu āmuru”. Šajā grāmatā tika apkopotas visas zināšanas par raganām: viņu burvju spēks, izskats un tā tālāk. Tajā pašā grāmatā pirmo reizi tika apkopotas visas raganu zīmes. Uz tām balstoties, inkvizīcija varēja precīzi noteikt, vai viņu priekšā ir parastā meitene vai ragana.

Neskatoties uz vispārējiem pieņēmumiem, zīme uz sievietes, lai gan, nozīmēja viņas piederību burvībai, tomēr tas nenozīmēja, ka viņa bija velna kalpotāja.

Lasi arī: Šo Zodiaka zīmju pārstāves ir dzimušas raganas – vai tu esi sarakstā?

Pirmkārt, zīme tikai norādīja, ka sievietei ir dotas burvju spējas un ir spējīga burt. Bet tas nenozīmē, ka viņa nodarbojās ar buršanu. Reizēm sievietes dzīvoja, pat neapzinoties savas zīmes spēku.

Otrkārt, ragana ne vienmēr pielūdz ļaunos spēkus. Ir raganas no kristiešu egregora, indiešu raganas, raganas zem kosmosa vai dabas aizbildniecības. Ideja par velna sākums raganās radās viduslaikos Eiropā, kad baznīca, kas vēlējās iegūt pilnīgu kontroli pār garīgo cilvēku dzīvi, vēlējās tikt vaļā no konkurentiem ar radikālām metodēm: tostarp stāstot par raganu attiecībām ar tumšajiem spēkiem.

Turpini lasīt nākamajā lapā…

Leave a Comment