Kāpostu skābēšana – Tagad šādus kāpostus gatavo daudzi, jo šis ir ātrs veids, kā tikt pie skābētiem kāpostiņiem. Tie sanāk garšīgi, kraukšķīgi un bagāti ar vitamīniem.
Kāpostu skābēšana: Sastāvdaļas
– 3 kg kāpostu, 3 lieli burkāni, 3 – 4 ķiploka daiviņas.
Sastāvdaļas marinādei – 200 g cukura, 3 ēdamkarotes sāls (bez kaudzes), 250 g saulespuķu eļļas, 200 g etiķa (9%).
Kāpostu skābēšana: Pagatavošana
Kāpostus sagriež plānās strēmelēs. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiplokspiedi. Visu kārtīgi samaisa.
Gatavo marinādi. Pusotru litru ūdens katliņā liek uz uguns. Pievieno cukuru, sāli un saulespuķu eļļu.
Kad viss uzvārās, ielej 9% etiķi. Visam jāpavārās vēl 2 – 3 minūtes. Marināde gatava.
Karstu marinādi pārlej kāpostiem (kāposti nedaudz paliek mīksti, bet tikai mazliet, tāpēc droši var liet karstu marinādi uzreiz no plīts).
Lasi arī: Labākā marinēto kāpostu recepte gruzīnu gaumē ar bieti – dos ne tikai krāsu, bet arī garšu
Kāposti šajā marinādē pastāv 2 stundas. Visu samaisa. Atkal ļauj pastāvēt 2 stundas. Visu samaisa un pilda burkās.
Labu apetīti!
Arī interesanti: Piecas skābētu kāpostu īpašības, kas padara šo produktu īpaši noderīgu sievietēm! SPIED ŠEIT, lai lasītu!
Tie nav SKĀBĒTI kāposti. Tie ir marinēti. Un ne kā no tā, kas veselīgs skābētos kāpostos te nav.
Dita
Protams….,kas tie par skābiem kāpostiem!
Bet marinējot es noteikti neliktu tik daudz eļļas!
[…] Interesanti vēl: Kāpostu skābēšana: Labākā recepte! Ļoti ātri pagatavojami skābēti kāposti […]