Kāpostu skābēšana: Labākā recepte! Ļoti ātri pagatavojami skābēti kāposti

skabeti-kaposti-664x502
Kāpostu skābēšana

Kāpostu skābēšana – Tagad šādus kāpostus gatavo daudzi, jo šis ir ātrs veids, kā tikt pie skābētiem kāpostiņiem. Tie sanāk garšīgi, kraukšķīgi un bagāti ar vitamīniem.

 

Kāpostu skābēšana: Sastāvdaļas

– 3 kg kāpostu, 3 lieli burkāni, 3 – 4 ķiploka daiviņas.

Sastāvdaļas marinādei – 200 g cukura, 3 ēdamkarotes sāls (bez kaudzes), 250 g saulespuķu eļļas, 200 g etiķa (9%).

 

Kāpostu skābēšana: Pagatavošana

Kāpostus sagriež plānās strēmelēs. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiplokspiedi. Visu kārtīgi samaisa.

 

Gatavo marinādi. Pusotru litru ūdens katliņā liek uz uguns. Pievieno cukuru, sāli un saulespuķu eļļu.

Kad viss uzvārās, ielej 9% etiķi. Visam jāpavārās vēl 2 – 3 minūtes. Marināde gatava.

Karstu marinādi pārlej kāpostiem (kāposti nedaudz paliek mīksti, bet tikai mazliet, tāpēc droši var liet karstu marinādi uzreiz no plīts).

Lasi arī: Labākā marinēto kāpostu recepte gruzīnu gaumē ar bieti – dos ne tikai krāsu, bet arī garšu

Kāposti šajā marinādē pastāv 2 stundas. Visu samaisa. Atkal ļauj pastāvēt 2 stundas. Visu samaisa un pilda burkās.

 

Labu apetīti!

Arī interesanti: Piecas skābētu kāpostu īpašības, kas padara šo produktu īpaši noderīgu sievietēm! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

 

Avots: aLA

COMMENTS

Leave a Comment