Labākie pokera spēlētāji pasaulē

 

Pokers sāka iegūt popularitāti 19. gadsimta vidū, un drīz pēc tam parādījās pirmie pazīstamie spēlētāji. Dažās pēdējās desmitgadēs spēle un nozare attīstījās tik ļoti, ka šis izaicinājums kļuva starptautisks. Iepazīstieties ar dažiem no visu laiku labākajiem pokera spēlētājiem un uzziniet, kā viņi kļuva slaveni.

Vēlamies uzsvērt, ka turpmāk minētie pasaules labākie pokera spēlētāji ir izvēlēti un noteikti, pamatojoties ne tikai uz viņu ienākumiem, bet arī profesionālo pieredzi un ieguldījumu spēlē un tās attīstībā pēdējo 100 gadu laikā. Daudziem cilvēkiem profesija “profesionāls spēlmanis” bija joks, līdz daži no turpmāk minētajiem kungiem pierādīja, ka viņi kļūdījās. Tas ir tāpēc, ka tā ir spēle “spēlētājs pret spēlētāju”, kurā, lai uzvarētu, nepieciešamas sarežģītas dažādu prasmju kombinācijas, kuras nevar padoties ikvienam. Mūsdienās pokeru ir viegli spēlēt online, mājaslapās kā Spins lv.

Labāko spēlētāju saraksts

Ja pokers Jums nav svešs, iespējams, zinat dažus spēlētājus no sarakstā iekļautajiem. Ja esat iesācējs, tad aicinam uzzināt ne tikai 5 no visu laiku labākajiem pokera spēlētājiem, bet arī to, kā viņi mainīja šo nozari.

  1. Fils Hellmuts

  2. Daniels Negreanu

  3. Fils Īvijs

  4. Stu Ungars

  5. Doils Bronsons

Mūsdienu laikmetā ir grūti iedomāties, kā tika organizēti lieli starptautiski pasākumi bez interneta un tā sniegtajām plašajām izvēles iespējām. Daži no pasaules labākajiem pokera spēlētājiem ir leģendas no laikiem pirms digitalizācijas, cilvēki, kuri faktiski palīdzēja popularizēt šo spēli un pacelt to līdz profesionālam līmenim.

1. Fils Hellmuts (Phill Hellmuth)

Dzimis 1964. gadā Madisonā, Viskonsinas štatā. Pēc vidusskolas absolvēšanas Fils pārcēlās uz Viskonsinas Universitāti, lai iegūtu augstāko izglītību, bet galu galā skolu pameta. Tas bija brīdis, kad viņš izlēma, ka vēlas turpināt profesionāla pokera spēlētāja karjeru.

Šajā laikā (80. gadu beigās) bija maz vietu, kur varēja regulāri spēlēt profesionālu pokeru, kas tolaik bija šķērslis spēlmaņiem. 1989. gadā Fils Hellmuts kļuva par vienu no jaunākajiem WSOP turnīra uzvarētājiem, un viņu iesauca par “bārenīti”.

No 1989. līdz 2015. gadam viņš spēja iegūt vairāk nekā 25 miljonus ASV dolāru tikai no dzīvajiem turnīriem. Līdz šim viņam pieder visvairāk WSOP aproces – 16 aproces. Viņš spēja spēlēt un pārspēt arī citus visu laiku labākos pokera spēlētājus, piemēram, Doilu Brunsonu, Krisu Fergusonu, Čipu Rīsu un daudzus citus.

2. Daniels Negreanu (Daniel Negreanu)

Viņš ir dzimis Rumānijā 1974. gadā, bet septiņu gadu vecumā pārcēlās uz ASV un vēlāk uz Toronto, Kanādā. Šajā laikā viņš vēl neapzinājās savu īsto kaislību – pokeru, taču viņš bija pazīstams kā “riskants spēlētājs”.

Jau bērnībā viņš sapņoja kļūt bagāts un dzīvot Kalifornijā, un galu galā viņa sapņi piepildījās. Pirmo reizi viņš pieķērās pokeram 16 gadu vecumā. Astoņpadsmit gadu vecumā viņš jau bija prasmīgs spēlētājs, taču neviens viņu vēl neuzskatīja par topošo slavas zāles spēlētāju. 22 gadu vecumā viņš savāca nepieciešamo naudu, lai dotos uz Lasvegasu, taču atgriezās atpakaļ Kanādā.

Viņa pirmā nozīmīgā uzvara bija WSOP 1998. gadā, kad viņš ieguva gandrīz 170 000 ASV dolāru. 2004., 2005. un 2013. gadā viņš tika atzīts par Gada kāršu spēlētāju. Viņa kopējie laimesti pārsniedz 40 miljonus, bet lielāko uzvaru viņš guva 2014. gadā, kad, ieņemot otro vietu “Big One of One Drop” turnīrā, viņš ieguva 8 miljonus ASV dolāru.

Daniels Negreanu ir viens no mūsdienu labākajiem pokera spēlētājiem pasaulē ne tikai profesionālo sasniegumu dēļ, bet arī tāpēc, ka viņš kļuva par pokera vēstnieku visā pasaulē. Kamēr dažas pokera leģendas sacentās galvenokārt ASV, Daniels sekoja visām nozīmīgākajām sacensībām visā pasaulē.

3. Fils Īvijs (Phill Ivey)

Viens no jaunākajiem pokera spēlētājiem šajā tabulā. Dzimis 1977. gadā Kalifornijā, bet pārcēlās uz Ņūdžersiju, kad vēl bija bērns. Pabeidza Oldbridžas vidusskolu un deviņdesmito gadu beigās sāka strādāt telemārketinga uzņēmumā. Pa to laiku viņš jau nelegāli spēlēja azartspēles Atlantic City.

Pēc pāris gadu prakses un uzkrātās naudas viņš izcīnīja savu pirmo WSOP aproci (2000. gadā), balvā saņemot gandrīz 200 tūkstošus dolāru, un tas bija tikai sākums. Viņš ir viena no nozīmīgākajām pēdējo divdesmit gadu figūrām, kas pierādīja, ka pokers ir ne tikai spēle un izklaide, bet arī profesija un sporta veids.

4. Stu Ungars (Stu Ungar)

Dzimis Ņujorkā 1953. gadā un uzaudzis ebreju ģimenē, taču ne tradicionālajā veidā. Viņa tēvs bija bukmeikers un kredītmaksātājs, kurš vadīja savu bāru. Mazais Stju devītajā klasē pameta skolu, lai spēlētu pagrīdes azartspēles.

Stju izveidoja uzpūtīga un rupja spēlētāja reputāciju. Pēc tēva Nā*es viņš bija ģimenes galva, un vajadzība pēc naudas viņu noveda pie cita, bērnam ne gluži piemērota dzīvesveida. 1976. gadā nācās pamest pilsētu azartspēļu parādu dēļ. Tad viņš pārcēlās uz Maiami, Floridas štatā, bet gadu vēlāk pārcēlās uz Lasvegasu, Nevadas štatā, kur sākās īstās nepatikšanas. Stju nebija sveši tādi kaitīgi ieradumi kā narkotikas un alkohols, kas bija daļa no viņa spēles gaitas.

Neilgi pēc ierašanās Vegasā viņš kļuva tik labs, ka daudzi vietējie spēlētāji regulāri atteicās piedalīties turnīros ar viņu. 1980. gadā viņš tika pie savas pirmās WSOP aproces un gandrīz 400 tūkstošu dolāru laimesta. Stju bija svešs regulārs darbs, un viņam nebija nevienas dienas darba pieredzes. Vienīgais, ko viņš pārzināja, bija azartspēles. 1998. gadā nomira no narkotiku pārdozēšanas.

5. Doils Brunsons (Doyle Brunson)

Doils Brunsons ir viens no nozīmīgākajiem cilvēkiem pokera nozarē jau 70 gadus. Viņš piedzima mazā Teksasas pilsētiņā Fišera valstī. Jaunībā viņš vēlējās turpināt profesionāla spēlētāja karjeru NBA, taču smaga ceļgala trauma mainīja viņa plānus.

Ieguvis bakalaura un maģistra grādus vēlējās kļūt par direktoru kādā skolā, taču pēc studiju beigšanas sāka strādāt par pārdevēju un spēlēt nelegālu pokeru. Pēkšņi viņš varēja nopelnīt visu savu algu tikai par vienu spēli, tāpēc izdomāja kļūt par profesionālu spēlmani.

Septiņdesmitajos gados viņš nokļuva profesionāļu līgā. Desmitgads laikā izcīnīja sešas aproces – divas 1976. gadā, divas 1977. gadā, pa vienai 1978. un 1979. gadā. Balvas nebija tik milzīgas kā desmit gadus vēlāk, tomēr tās bija pietiekami lielas, lai dzīvotu kā karalis.

1978. gadā viņš saprata, ka nav pokera rokasgrāmatas, tāpēc uzrakstīja un izdeva šādu rokasgrāmatu. Pēc vairākiem gadu desmitiem, 2004. gadā, viņš izdeva otro grāmatu ar uzlabotākām sistēmām. Doils ir viens no cilvēkiem, kas padarīja pokeru slavenu vairākās valstīs.

Leave a Comment